Izdod "Prāta vētras" pēdējā albuma angļu valodas versiju (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien (15.martā), Baltijas valstīs klajā nāk grupas "Prāta vētra" jaunais albums "Years and Seconds", informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Albums "Years and Seconds" ir noslēdzošais posms triloģijai, kura sākās ar latviskās versijas albuma "Tur kaut kam ir jābūt" iznākšanu Latvijā 2008.gada aprīlī un turpinājās ar Krievijas tirgum domāto albumu "Šag" pagājušā gada aprīlī.

"Šis ir gads, kad Tīģeri, kuri esam arīdzan mēs, leks visaugstāk, skries visātrāk un nomedīs savu visgardāko muzikālo medījumu. Ar prieku paziņoju, ka "Years and Seconds" savu trīs gadu ceļojumu ieved finiša taisnē, bet radoši tas ir tikai kaut kā jauna sākums. Esam pilni enerģijas un spara, nododot šo albumu jūsu vērtējumam," sacīja grupas dalībnieks Jānis Jubalts.

Muzikālais materiāls albumam "Years and Seconds" ir identisks ar triloģijas iepriekšējiem albumiem, bet visi dziesmu teksti ir angļu valodā.

Dziesmu tekstu radīšanā roku pielikuši tādi Latvijas radošie prāti kā Jānis Šipkēvics juniors, dziesminieks El Mars, Kristaps un Hanna Krēsliņi, kā arī Rolands Ūdris. No Krievijas savu artavu devis Maks Sergejevs, savukārt Rietumu pasaules elpu ienesuši grupas "Travis" dziedātājs Frens Hīlijs, sarakstot vārdus dziesmai "Count My Fingers", "The Posies" oriģinālais dalībnieks un grupas "R.E.M." papildu taustiņinstrumentālists Kens Stringfelovs, kura teksts dzirdams dziesmā "Begging For Your Starlight", kā arī britu reperis, prestižās "Mercury" balvas nominants "Ty", kurš ne vien sarakstījis, bet arī ierepojis vārsmas dziesmā "To Deliver Brightness".

Albuma vizuālajā noformējumā, tāpat kā triloģijas pirmajos divos izdevumos, izmantotas gleznotāja Otto Zitmaņa gleznas.

"Tās ir ļoti personīgas, dziļas un pamatīgas gleznas, un es zinu, ka no Otto tās prasīja ļoti daudz enerģijas, spēka un saņemšanās. Taču rezultāts ir ļoti labs, un vislielākais prieks man ir par to, ka mūsu sadarbība ir pāraugusi draudzībā,"

uzsvēra grupas solists Renārs Kaupers.

Līdz ar albuma iznākšanu sāksies koncerti albuma "Years and Seconds" popularizēšanai. 15.martā Londonā grupa sniegs koncertu klubā "Jazz Café", kam sekos piedalīšanās mūzikas industrijas konferencē-festivālā "SXSW" Ostinā, Teksasas štatā, ASV.

Igaunijā "Prāta vētra" viesosies ar diviem koncertiem - 26.martā Tallinā, klubā "Rock Café", mūzikas industrijas pasākuma "Tallinn Music Week" laikā un 27.martā Tartu, klubā "Illusion", savukārt Lietuvas auditorijas priekšā grupa stāsies 10.aprīlī Viļņā, klubā "Forum Palace".

Līdz ar "Years and Seconds" iznākšanu jaunu vizuālo noformējumu iegūs "Prāta vētras" mājaslapa "www.brainstorm.lv", kuras apmeklētājus sagaida digitāla dāvana - iespēja bez maksas lejuplādēt septiņas dziesmas, kas būs pazīstamu "Prāta vētras" melodiju demo, akustiskās un koncertversijas.

Latvijā būs iespēja iegādāties arī visus triloģijas albumus, apkopotus vienā, īpašā iepakojumā. Šo "Limited Edition" versiju varēs iegādāties grāmatu namā "Valters un Rapa" un mūzikas veikalā "Randoms" par 12 latiem 49 santīmiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu