11.martā LR1: Informēts, tātad pasargāts? Kas latvietim “iekšā”? (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/David Berkowitz

Marts ir izsludināts par kolorektālā vēža mēnesi - lai gan šis ir temats, par kuru daudzi labprāt pat nedzirdētu, mēs uzskatām - labāk būt informētam, jo zinošs cilvēks ir pasargāts! Kas ir kolorektālais vēzis un kāpēc par to labāk zināt, nekā izlikties nezinām?

Par šo tematu no 9:00 līdz 10:00 sarunāsimies ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas zinātniskās daļas vadītāju, gastroenterologu, LU asociēto profesoru Mārci Leju, un slimnīcas ķīmijterapijas bloka vadītāju Signi Plāti.

Interesanti, kas zināms par to, no kurienes latvieši cēlušies un kā par latviešiem kļuvuši? Kas atrodas tajā kodolā, par kuru mēs varam teikt - tas tik tiešām ir latvietis? Kāda ir mūsu etnoģenēze? Vai tiešām esam drūmi un spītīgi? Bet varbūt - revolucionāri? Par to, kas latviešiem iekšā un pēc kā to iespējams pateikt, pēc 10:00 raidījumā iztaujāsim sociālo zinātņu doktori un kultūras socioloģi Dagmāru Beitneri.

Telefoni tiešraidē - 67222888, 67225599

E-pasts studijā - klausitajs@latvijasradio.lv

Audio un video tiešraide internetā - www.latvijasradio.lv

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu