"Radiohead" ģitārists raksta mūziku Murakami filmai (5)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr/angela n.

Britu mūzikas grupas "Radiohead" ģitārists un taustiņinstrumentālists Džonijs Grīnvuds (Jonny Greenwood) raksta mūziku Haruki Murakami (Haruki Murakami) romāna "Norvēģu koks" ("Norwegian Wood") ekranizējumam, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Mūzika filmai būs balstīta uz Grīnvuda skaņdarbu "Dogwood", ko tas uzrakstīja BBC orķestrim un kas piedzīvoja savu pirmatskaņojumu pagājušajā mēnesī.

Grīnvuda pēdējais un visai veiksmīgais mēģinājums iekarot mākslas kino pasauli bija "Grammy" mūzikas balvai nominētais skaņu celiņš Pola Tomasa Andersona (Paul Thomas Anderson) filmai "There Will Be Blood" ("Plūdīs asinis").

"Norvēģu koks" ir viena no populārākajām japāņu rakstnieka Murakami (1949) grāmatām.

Par "Norvēģu koku"

Toru – kluss un pārmērīgi nopietns jauns Tokijas koledžas students – ir no visas sirds pieķēries Naoko – skaistai un introspektīvi noskaņotai jaunai sievietei, taču viņu savstarpējās attiecības iespaido viņu labākā drauga traģiskā nāve pirms viņu attiecību sākuma. Toru sāk pielāgoties studentu dzīvei un tai vientulībai un izolācijai, ar kuru viņam nākas sastapties, taču Naoko nespēj pārciest dzīves traģiku un sarežģījumus. Viņa ieraujas savā iekšējā pasaulē, bet Toru sniedzas pretī citiem cilvēkiem un iemīlas kādā izteikti neatkarīgā un seksuāli atbrīvotā jaunā sievietē.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu