Notiks ģitāristu pasākums "Skaņu virtuve" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 3.martā, Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā notiks ģitāristu improvizēts pasākums "Skaņu virtuve", kurā piedalīsies ģitāristi no grupām "Mona De Bo", "Soundarcade", "Tribes of the City", "Romiros" un citām, informēja Studentu kluba pārstāve Elīna Korne.

Pasākumā "Skaņu virtuve" piedalīsies tādi Latvijas mūzikas aprindās zināmi ģitāristi kā Edgars Rubenis no grupām "Mona De Bo" un "Mofo", brāļi Lauris un Raitis Ābeles no grupām "Soundarcade" un "Das Sonntags Legion", Jegors Kovajkovs no grupas "Romiros", Āris Ozols no grupām "Camillas", "Ziemeļvējš" un "NRG", kā arī Andrejs Vasiļjevs no grupas "Tribes of the City".

Pasākums iecerēts divās daļās. Sarīkojuma sākumā iecerētas 20 minūtes garas ģitāristu pašu prezentācijas ar pavadošo sastāvu vai individuāli, ieskicējot un parādot galvenās stilistiskās idejas un paņēmienus, šādā veidā arī atklājot ģitāras kā instrumenta dažādās šķautnes un skanējumus atšķirīgos mūzikas žanros.

Savukārt pasākuma otrajā daļā ģitāristi vienosies kopīgā improvizācijā, rādot jauna skaņdarba radīšanas procesu bez iepriekšējas sagatavošanās, rodot risinājumu dažādo spēlēs stilu savienošanai vienā veselumā. Šajā daļā arī atklāsies pasākuma nosaukuma "Skaņu virtuve" jēga - radīšanas detaļas un nianses, smalkie sīkumi, kas parasti klausītājam netiek rādīti, pasniedzot mūziku jau gatavā, pilnīgā formā.

Pasākums Studentu klubā sāksies plkst.20.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu