50 kinoekrāna ļaundari (fotogalerija) (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedāvājam aplūkot 50 ļaundarus kino vēsturē. Pilns saraksts - fotogalerijā.

Alans Rikmans. Lieliski nospēlēta Hansa Grūbera loma Brūsa Vilisa filmā "Cietais rieksts". Nav šaubu, kurš bija labāks. Tāpat kā Rikmana vitālais personāžs pārspēja Kevina Kostnera Robinu Hudu.

Breds Pits iesāka kā piegulētājs Džīnai Deivisai filmā "Telma un Luīze", tomēr ātri vien atklāja, ka slikto puišu lomas ir lielisks karjeras solis, - kopā ar Tomu Krūzu filmā "Intervija ar vampīru".

Lielisks britu aktieris Kristofers Lī, kura pirmā nozīmīgā loma bija Drakula, pēdējos dažos gados ir paspējis pacelt savu kulta aktiera statusu ar lomām populārās filmās: "Lord of the Rings" ļaunā burvja Sarumana loma un Zvaigžņu karu grāfa Duku personāžs.

Talantīgs teātra aktieris Kevins Speisijs 90-ajos kļuva pazīstams pēc piedalīšanās divās sakarīgās filmās - "Se7en" atveidojot maniakālu slepkavu Džonu Do un filmā "The Usual Suspects" spēlējot veiklu kriminālās pasaules biedu Verbalu Kintu (Kaizeru Soze).

Lai arī Džonijs Deps ir atveidojis pirātus, tomēr ne gluži ļaundarus. Tiesa, filmā "In Blow", kurā spēlēja kopā ar Penelopi Krusu, atveidoja narkotiku dīleri. Viņa pēdējais personāžs filmā "Čārlijs un šokolādes fabrika", lai arī nav ļaundaris, tomēr vismaz stipri dīvains gan.

Hjū Grānts ir vairāk pazīstams kā britu komēdiju un farsu lomu tēlotājs, tomēr kā Daniels Klīvers salauza Bridžitas Džounsas sirdi.

Entonija Hopkinsa atveidotais dr. Hanibāls Lekters filmā "Jēru klusēšana" ir viens no filmu ļaundaru triumfiem kino vēsturē.

Bet Entonijs Hopkinss nebija pirmais, kas atveidoja dr. Hanibālu Lekteru. 1986.gada Maikla Manna filmā "Manhunter" Braiens Koks atveidoja to pašu kanibālu. Tas viņam izdevās lieliski.

Arnolds Švarcenegers sākotnēji spēlēja komiksu varoni Konanu Barbaru. Tomēr pazīstamāks tagadējais gubernators kļuva pēc dzelzs veča filmā "Terminators".

Pēc TV seriāla "Kaimiņi" austrālietis Gajs Pīrss ir atveidojis narkomānus, amnēzijas slimniekus, korumpētus detektīvus. Lomas filmās "Memento" un "Grāfs Monte Kristo" ir pazīstamākās.

Pilns saraksts ir aplūkojams fotogalerijā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu