Venēcijas kinofestivāla filmas Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā būs skatāmas vairākas filmas, kas iekļautas 62. Venēcijas kinofestivāla konkursa skatē. Par festivāla galveno balvu „Zelta lauvu” sacentīsies kopumā 19 filmas. Pasaules senākais kinofestivāls sākas trešdien, 31.augustā, un noslēgsies 10.septembrī.

Konkursā iekļautā pasaku piedzīvojumu filma „Brāļi Grimmi” („The Brothers Grimm”) Venēcijā piedzīvos Eiropas pirmizrādi. Filmā, ar kuru pēc vairāku gadu klusēšanas kino atgriezies režisors Terijs Giljamss, galvenās lomas atveido Mets Deimons, Hīts Ledžers un Monika Beluči. Filma „Brāļi Grimmi” kinoteātrī „Coca Cola Plaza” būs skatāma jau no 23.septembra.

Ceļu uz Rīgu šogad mēros arī Džona Medena filma „Proof”, kuras pamatā ir Pulicera balvu ieguvusī luga. Galvenajā lomā redzama Gvineta Paltrova, kas atveido Entonija Hopkinsa varoņa – ārprātīga matemātiķa - meitu.

Tāpat Rīgā gaidāma Anga Lī romantiskā drāma „Brokeback Mountain”, franču režisora Patrisa Šero filma „Gabrielle” ar Izabellas Ipēras piedalīšanos, kā arī filma „The Constant Gardener” ar Ralfu Fainsu galvenajā lomā. Venēcijas kinofestivālā, kā ierasts, viesosies arī vairākas kinozvaigznes. Ar filmu „Brāļi Grimmi” Venēcijā ieradīsies tās režisors Terijs Giljamss un aktieris Mets Deimons, zvaigžņu vidū gaidāmi arī Gvineta Paltrova, Entonijs Hopkinss un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu