Jumpravas koncerts (30)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koncertu kompānija "Queen Of Stage" piedāvā koncertu, kas veltīts leģendārās Latvijas grupas “Jumprava” 20 gadu jubilejai 25. augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.

2005. “Jumpravai” ir nozīmīgs gadskaitlis. Leģendārā Latvijas grupa izdevusi jaunu albumu, pirmo DVD savas pastāvēšanas vēsturē, un tagad saviem pielūdzējiem piedāvā grandiozu jubilejas koncertu, kura ietvaros viņi izpildīs daudzas no savām vispopulārākajām dziesmām, kā arī savus jaunos skaņdarbus. Turklāt “Jumprava” visiem sola daudz pārsteigumu: uz vienas skatuves ar viņiem uzstāsies citi populāri izpildītāji, ar kuriem “Jumpravai” bijušas draudzīgas attiecības un laba sadarbība visas muzikālās karjeras laikā.

Vai kāds vēl atminas “Jumpravas” pirmsākumus 1984. gadā? Grupu dibināja Aigars Grāvers kopā ar Aināru Ašmani (Ašo), pieaicinot Aigaru Voitišķi un Ingu Ulmani, kurš tolaik mācījās Cēsīs. Vēlāk grupai pievienojas arī Aigars Grauba (Strēlnieks). Šādā sastāvā puiši spēlē dažāda stila mūziku – funky, džezroku, kā arī smago elektronisko mūziku, tā cenšoties atrast un izkopt savu stilu. Pieņemot grupā Aigaru Graubu un viņam radot jaunas dziesmas, sākās jauns pagrieziens “Jumpravas” dzīvē.

Tolaik viņi bija slaveni un pazīstami ar savām dziesmām “Mākonis” un “Par rozēm”, taču tad grupas dzīvē iestājas krīze, kuras rezultātā grupu pamet Aigars Voitišķis un Ingus Ulmanis. Pulkā tiek saukts Aigars Krēsla (Stīvais). Tā viņi turpina muzicēt jaunā sastāvā, taču jau izkoptais stils un virziens vairs nemainās. Grupa iegūst arvien jaunus atbalstītājus un fanus.

90. gadu sākumā vairākās kasetēs jau tika izdotas “Jumpravas” darbu izlases, taču 1999. gada nogalē “Platforma Records” paspārnē tika laista klajā “Labāko dziesmu izlase”. Tās dziesmu saraksts tika veidots, vadoties pēc internetā pieejamās balsošanas rezultātiem, tāpēc varētu teikt, ka šo izlasi veidojuši fani. Tajā iekļautas labākās dziesmas: “Vēlreiz”, “Ziemeļmeita”, “Zem diviem karogiem”, “Pa vējam”, “Peldētājs”, “Baltā”, Tālu aizgāja”, “Ēna”, “Auto ‘98”, “Bundzinieks Nr.2”, “Lietus”, “Lēna upe”, "Pastorāle", "Jaganatha", “Vēl jāgaida” un “Šeit lejā”.

2000. gada janvārī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas pasniegšanas ceremonijā “Jumprava” pelnīti saņem balvu nominācijā “Vecie zaldāti”.

2001. gada beigās “Jumprava” laida klajā jaunu albumu “Trajektorija”. Tas liecina, ka grupa strādā un aktīvi koncertē.

Šogad “Jumprava” atzīmē savu 20. jubileju; Nesen veikalu plauktos parādījusies “Jumpravas” visu gadu labāko mūzikas video izlase DVD formātā un arī klajā ir nācis “Jumpravas” albums “INKARMO” ar 13 jaunām, nedzirdētām dziesmām – albums, kuru mēs vislabprātāk raksturotu kā “kārtējo jauno – daudzsološo joprojām pieteikumu”.

Biļetes (5,00 LVL – 15,00 LVL) var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs: Latvijas Nacionālajā teātrī, lielveikalos „SKY”, t/c „MOLS” (mūzikas veikalā Gailītis G), u/v „CENTRS” (mūzikas veikalā „Gailītis G”), t/c „MAXIMA” (A.Deglava ielā; mūzikas veikalā „Gailītis G”), kā arī citur Latvijā. Sīkāka informācija un biļešu rezervēšana: 7371000.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu