Koncertu rīkotājs piemāna «A–Eiropu» un skatītājus. (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms nedēļas trijās Latgales pilsētās — Kārsavā, Rēzeknē un Gulbenē — bija plānoti grupas "A–Eiropa" koncerti, kas pēdējā brīdī tika atcelti. Grupas līderis Artūrs Duboks par iemeslu min koncerta organizētāju neizdarību, savukārt pasākuma rīkotājs apgalvo, ka koncerti atcelti skatītāju neatsaucības dēļ.

"A–Eiropas" koncertu rīkošanu bija uzņēmies Anatolijs Ivanovs, un, pēc vienošanās, viņam jau iepriekš bija grupai jāizmaksā puse honorāra. "Tā ir vienīgā garantija, ka mūsu darbs tiks atalgots, jo līdz šim jau bijusi negatīva pieredze, kad par koncertiem nav samaksāts," skaidro grupas līderis Artūrs Duboks. Ivanovs visu laiku solījis priekšapmaksu, taču vēl koncerta dienā grupa to tā arī nav saņēmusi, turklāt pats rīkotājs Anatolijs Ivanovs neatbildēja uz telefona zvaniem, tāpēc "A–Eiropa" nolēma nebraukt. "Mums žēl to cilvēku, kas nopirka biļetes un gaidīja koncertu. Jūtamies nelāgi, bet citādi reaģēt nevarējām, jo koncertēšana nav tikai mūsu hobijs, bet arī maizes darbs," saka grupas solists. Trīs lati — pārāk augsta cena bērniem Anatolijs Ivanovs sarunā ar "Vakara Ziņām" taisnojās, ka nevienu nav gribējis piemānīt, vienkārši cilvēku atsaucība Latgalē bijusi pārāk neliela, lai varētu samaksāt grupas pieprasīto summu, tāpēc koncertus atcēlis: "Gulbenē bija pārdotas 100 biļetes, Rēzeknē — 50, bet Kārsavā tikai četras." Tiesa gan, par to, ka koncerti tiek atcelti, Ivanovs nebija papūlējies paziņot nedz grupai "A–Eiropa", kas, ja tic Duboka vārdiem, līdz pēdējam brīdim sēdējusi uz koferiem un gaidījusi viņa zvanu, nedz arī kultūras namu vadītājiem. "Ka koncerta nebūs, sapratu tikai pēc tā, ka norunātajā laikā netika atvesta aparatūra," atceras Gulbenes kultūras nama direktors Egons Kliesmets. Pēc viņa domām, skatītāju atsaucība nebija tik liela, kā cerēts, biļešu augstās cenas dēļ. Līdzīgi uzskata arī Rēzeknes kultūras nama "Ziemeļblāzma" direktors Keišs. "Trīs lati par biļeti bērniem nav pieņemama cena. Pie mums cilvēki sāk kurnēt arī tad, ja par kāda teātra viesizrādēm jāmaksā 1,50 latu," situāciju Rēzeknē raksturo Keišs. Grupas honorārs ir pārāk liels pat ar atlaidi "Mēs ļoti labi saprotam to, ka laukos cilvēkiem naudas ir mazāk nekā Rīgā, tāpēc arī mūsu prasība bija, lai biļešu cena nepārsniegtu divus latus, Ivanovs bez mūsu ziņas paaugstināja to līdz trim latiem. Bija plānoti sērijveida koncerti, un, lai biļešu cena būtu zemāka, devām Ivanovam 28 procentu atlaidi no honorāra," apgalvo Duboks. Savukārt Ivanovs skaidro, ka pat ar atlaidi grupas pieprasītais honorārs bijis pārāk liels, tāpēc biļetes cena bija jāpaceļ līdz trim latiem. "Jārēķinās, ka laukos cilvēki lielākoties biļetes pērk nevis iepriekšpārdošanā, bet tieši pirms koncerta. Tāpēc, ja dienu pirms uzstāšanās pārdotas tikai 50 biļetes, tas vēl nav galīgais rādītājs. Nedēļu pirms šiem koncertiem uzstājāmies Ludzā, un tur bija atnākuši 600 cilvēki," iebilst Duboks. "Taču svarīgākais ir tas: ja esi uzaicinājis grupu, tev jāsamaksā neatkarīgi no tā, cik biļešu ir pārdots," "Vakara Ziņām" teica mūziķis, piebilzdams, ka tagad Ivanova dēļ sabojāts grupas tēls Rēzeknē, Gulbenē un Kārsavā, jo cilvēkiem droši vien šķiet, ka "A–Eiropa" viņus piemānījusi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu