Izdots jauns Ingas Karpičas albums, kurā satiekas Latvija un Indija

Jauns videoklips
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Inga Karpiča
Inga Karpiča Foto: Ekrānuzņēmums

Etnomūzikas dziesminiece Inga Karpiča piesaka savu pirmo videoklipu dziesmai "Laimiņa" no šajā vasaras noslēgumā izdotā tautasdziesmu meditāciju albuma "Zelta trepes". Albums seko 2014. gadā izdotajam debijas ierakstam "Dvēseles dziesma".

Albumu "Zelta trepes" veido septiņas latviešu tautas dziesmas, kuras īpaši bieži tika izpildītas mūziķes rīkotajos tautasdziesmu sadziedāšanās vakaros. Dziesmu vārdi ir latviešu tautasdziesmas, bet melodija ir gan autentiska, gan pašas Ingas radīta, ar atsaucēm uz Indijas tradicionālo mūziku.

Noskaties jauno video.

Mūziķi iedvesmo arī Indijas kultūra, viņa praktizē jogu un latviešu tautasdziesmu vārdos sajūt milzīgu spēku, kas joprojām cilvēku dzīvi var padarīt skaistāku, radot iekšēju mieru.

"Albums ir iespēja šīm tautasdziesmu meditācijām izskanēt katra mājās. Dziesmas jādzied savai sirdij, lai kādu brīdi noturētos sirds sajūtā, un tad tās dziesmas ir kā terapija. Dziedi līdzi un harmonizē sevi,"

par albuma ideju stāsta Inga Karpiča.

Albuma "Zelta trepes" dziesmām aranžējumu veidojusi producente Sitara, Ķelnē esošajā studijā Studio X.1. Viņa saka: "Sadarboties ar Ingu bija ļoti īpašs mirklis. Darba gaita arvien vairāk kļuva par plūdumu, kurā zinājām, ko otra jūt un dzird. Šādā veidā saglabājām viņas balss tīrību, tam apvelkot pāri situ mētelīti un joprojām paturot skaidru telpu. Tautasdziesmu vārdi rādīja man ceļu, arī nezinot valodu. Es biju atvērta tam, kam vajadzēja atbalstu. Šī bija mūsu pirmā sadarbība un būtu jauki to turpināt arī nākotnes projektos."

Noklausies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu