Rīgā pirmo reizi notiks "Brazīlijas-Baltijas festivāls"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marianna Leporace
Marianna Leporace Foto: publicitātes

Izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" līdz 22. septembrim notiks pirmais "Brazīlijas-Baltijas festivāls", kura programmā iekļauti seši koncerti un meistarklases, informē projekta vadītāja Solandža Karlauskis.

Festivāla rīkotāju mērķis ir aizsākt ilgstošu sadarbību starp Latviju un Brazīliju kultūras, īpaši mūzikas jomā, kā arī radīt iespēju gan jaunajiem talantiem, gan profesionāliem mūziķiem papildināt zināšanas, nodrošināt pastāvīgas pieredzes apmaiņas iespējas un nodibināt kontaktus starp abu valstu labākajiem savas jomas profesionāļiem.

Pasākuma laikā koncerti izskanēs "Rīgas mākslas telpā", savukārt meistarklases norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

"Rīgas mākslas telpā" uzstāsies mūziķi Felipe Radicetti, Freds Martins, Jolanta Gulbe-Paškeviča, Deniss Paškevičs, Nefs Irizarijs, Šīla Zagurija, Djamens Fariass, Diogo Guanbara un Marianna Leporace.

Tāpat festivālā kopā ar viesmāksliniekiem uzstāsies arī vieni no spilgtākajiem Latvijas jaunajiem talantiem - 13 gadus vecā vokāliste Katrīna Paula Dīringa, pedagogs Uģis Roze, klarnetisti Madara Eleonora Mežale un čellistu Vladislavs Gluščenko.

Radicetti ir brazīliešu komponists, kurš izdevis 14 albumus un vairākas dziesmu grāmatas. Saņēmis apbalvojumus gan par kino, gan teātra un televīzijas raidījumiem veidotu mūziku. Mākslinieks festivālā atskaņos gan savus atpazīstamākos skaņdarbus, gan īpaši festivālam radītās kompozīcijas

Fariass ir Portugālē dzīvojošs brazīliešu komponists un ģitārists ar īpatnēju spēles manieri. Kā skaidroja festivāla rīkotāji, mākslinieks īpašajā mūzikā savij dažādu kultūru daudzveidību, kā arī tradicionālos un mūsdienu mūzikas ritmus, radot tikai sev raksturīgu latīņu un džeza harmoniju.

Savukārt Irizarijs ir Puertorikāņu izcelsmes brazīliešu ģitārists, komponists un ģitāras spēles pedagogs. Viņš ir pasaules klases mūziķis, kurš savas karjeras laikā spēlējis kopā ar daudziem citiem slaveniem džeza izpildītājiem, tostarp Stīvu Kānu, Ediju Hendersonu, Evanu Praisu u.c.

Festivālu rīko biedrības "Baltijas - romāņu valodā runājošo valstu sadarbības centrs" un "Vide kreatīvai attīstībai "Riga Room"" sadarbībā ar Brazīlijas producentu kompāniju "Zenitha Producoes". Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu