Izdota grāmata "Latgales pēdējie mohikāņi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

13. decembrī notika grāmatas "Latgales pēdējie mohikāņi" atvēršanas svētki. Grāmata tapusi vairāku ekspedīciju rezultātā, kurās folkloriste un Ziedoņa muzeja pētniece Rūta Šmite kopā ar antropoloģi un fotogrāfi Elīnu Kursīti vākušas cilvēku stāstus un iemūžinājušas Latgales mazciemu iedzīvotājus fotografijās. 

Grāmatu veido 52 stāsti, kurus papildina vizuāli bagātīgas fotogrāfijas. Šis ir turpinājums pirms diviem gadiem iznākušajai grāmatai "Latvijas pierobežas pēdējie mohikāņi".

Foto: Publicitātes foto

Par redzēto ekspedīcijās Elīna saka šādi: "Iespaidi Latgalē, protams, ir paši labākie. Par to, ka būs izcili, nešaubījāmies ne mirkli, jo pirms tam jau Latgalē, pierobežā bija dažādi brīnišķīgi piedzīvojumi. Ir palikusi spēcīga ilgošanās sajūta un abas ar Rūtu visu laiku meklējam pēc iemesla atkal un atkal braukt uz Latgali, lai gan projekts jau noslēdzies. Latgale ievelk - bet tā pamatīgi un laikam uz visu mūžu."

Grāmata nopērkama Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā.

Sastapto mohikāņu stāstus ir iespējams lasīt arī Facebook lapā "Latvijas pēdējie mohikāņi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu