"Ucipuci bērnu rīts" norisināsies tiešraidē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ucipuci bērnu rīts"
"Ucipuci bērnu rīts" Foto: LMT Straume publicitātes foto

Rakstnieces Zanes Zustas radītais tēls Ucipuci un uz tā bāzes izveidotais raidījums "Ucipuci bērnu rīts" bez maksas tiešraidē būs vērojams 3. oktobrī, pulksten 10. 

Tas pieejams lietotnē LMT Straume, LMT Viedtelevīzijā un internetā.

Jaunizveidotā raidījuma iecere piedāvā unikālu iespēju pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem tiešraidē satikties ar iemīļotajiem grāmatu varoņiem - rotaļu pūci Ucipuci un zēnu Krišu.

"Ucipuci bērnu rīts" tiešraidi vadīs, ar Ucipuci komunicēs un ar bērniem aiz ekrāniem darbosies aktraktīvais un bērnu jau iemīļotais aktieris Oskars Florencs-Vīksne, iejūtoties Kriša lomā. Savukārt animētās pūcītes lomā iejutīsies aktrise Līga Kausa. Raidījums ietvers interesantu un vēl nebijušu tiešraides interakciju ar bērniem, radošo darbnīcu jeb praktisko daļu un, protams, jautras sarunas.

Vairāku populāro bērnu grāmatu un raidījumu Ucipuci raidījumu scenāriju autorei Zanei Zustai ideja par šāda formāta raidījumu un attālināto tikšanos tiešraidē radusies, izvērtējot sarežģīto laiku, kad bērnu izklaides iespējas ir diezgan ierobežotas drošības apsvērumu dēļ. Šāda vēl nebijusi un unikāla tiešraides tikšanās ir lieliska iespēja aizraujoši pavadīt brīvdienas rītu, radot mazajiem iespēju pavisam šķietami tuvu satikt grāmatu varoņus, kas citkārt varētu notikt klātienē.

"Bērnībā satikt dzīvu Karlsonu vai jauko suņuku Pifu - redzēt, kā šie tēli runā tieši ar mani, - būtu bijis īsts brīnums, tāpēc esmu gandarīta, ka varu šo iespēju piedāvāt mūsu bērniem. Esmu pārliecināta, ka mazie skatītāji ticēs, ka Krišs un Ucipuci runā tieši ar viņiem," par jauno raidījumu stāsta idejas autore Zane Zusta.

Tapis bērnu raidījums ar Zanes Zustas radīto tēlu Ucipuci
Tapis bērnu raidījums ar Zanes Zustas radīto tēlu Ucipuci Foto: publicitātes

"Ieslēgt mājās televizoru, vēl pidžamā esot, un satikties ar iemīļotajiem grāmatu varoņiem, manuprāt, ir labākais veids, kā iesākt brīvdienas rītu. Aktīvākie varēs darboties līdzi praktiskajā daļā, bet citi – just līdzi vērojot. Bērniem patīk, ja viņiem nekas netiek uzspiests, - jaunais raidījums tieši to arī nodrošinās," stāsta apvienības "Wind Films" režisors Jānis Romanovskis. Savukārt režisors Juris Gogulis uzsver, ka bērnu auditorija ir ļoti prasīga, tāpēc raidījuma veidotājiem viens no svarīgākajiem izaicinājumiem būs noturēt mazo skatītāju uzmanību visas tiešraides garumā.

Ucipuci raidījuma režisori ir Jānis Romanovskis un Juris Gogulis, animētās Ucipuci ilustratore - Evija Timma-Novika, bet par pūcītes atdzīvināšanu rūpējas animators Jānis Zurģis.

Zane Zusta

Zane Zusta ir latviešu autore, kuras bērnu grāmatas "Ucipuci meklē mājas" un "Ucipuci domā ārpus kastes" tikušas nominētas skaistāko grāmatu konkursā "Zelta ābele", Latvijas literatūras gada balvai, Jāņa Baltvilka balvai un iemantojušas popularitāti ne tikai Latvijā, bet arī Ķīnā, Lietuvā un Maķedonijā. Pērnā gada sākumā Ucipuci uz skatuves atdzīvojās Liepājas Leļļu teātrī, bet gada beigās – bērnu žurnālā ar tādu pašu nosaukumu. Šobrīd pieejamas jau sešas izzinošās raidījuma Ucipuci sērijas par grāmatu varoņu ceļojumu piedzīvojumiem, un drīzumā tiks turpināts darbs pie projekta attīstības, piedāvājot mazajiem skatītājiem jaunas sērijas.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu