Antisemītismā vainotie vācu reperi piekrīt apmeklēt Aušvicu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Divi vācu reperi, kuri provokatīvu dziesmu tekstu dēļ iekļuvuši antisemītisma skandālā, piekrituši apmeklēt bijušo Aušvicas koncentrācijas nometni, vēstīja Vācijas laikraksts «Bild».

Reperi, kuri pazīstami ar skatuves vārdiem «Kollegah» un «Farid Bang», aprīlī ieguva popmūzikas balvu «Echo» hiphopa žanrā par albumu «Jung, brutal, gutaussehend 3» («Jauns, brutāls un izskatīgs 3»).

Albumā bija iekļauta dziesma, kuras teksts «mani muskuļi ir izteiktāki nekā Aušvicas ieslodzītajam» izraisīja sašutumu, kas balvas pasniegšanas rīkotājiem lika paziņot par «Echo» likvidēšanu tās pašreizējā formā.

Starptautiskās Aušvicas komitejas viceprezidents Kristofs Heibners otrdien reperus uzaicināja apmeklēt bijušo nacistu nometni.

«Mēs pieņemam uzaicinājumu,» «Bild» trešdienas vakarā citēja «Farid Bang» teikto. Nometnes apmeklējums paredzēts 3.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu