Liepājā dziedošais vijolnieks Dmitrijs Sinkovskis no Krievijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. martā Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā uzstāsies dziedošais vijolnieks Dmitrijs Sinkovskis no Krievijas. Koncerts notiks plkst.19 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», informēja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere. Baroka vijoles meistars Sinkovskis Liepājā koncertēs kopā ar Klaipēdas kamerorķestri diriģenta Mindauga Bačkus vadībā.

«Festivāls šogad pakāpsies atpakaļ gadsimtos, mūzikas žanru ziņā pirmo reizi piedāvājot arī tīru baroka programmu,» pastāstīja LSO vadītājs un festivāla organizators Uldis Lipskis.

Koncertā skanēs gan Antonio Vivaldi šedevri, gan mazāk slavenu baroka laika komponistu – Džuzepes Antonio Brešianello, Frančesko Džeminiani un Johana Ādolfa Hases - skaņdarbi.

Sinkovskis koncertos bieži mēdz pārsteigt auditoriju, gan sākot dziedāt savā unikālajā kontrtenora balsī, gan arī diriģēt orķestri. Savulaik viņš absolvējis Maskavas konservatoriju, kur pašlaik pasniedz vijoles un alta spēli. Sinkovskis ir ieguvis balvas daudzos starptautiskos konkursos un devies plašos koncertbraucienos Krievijā, Eiropā, Āzijā, Austrālijā, Kanādā un ASV. 2011. gadā Maskavā viņš nodibinājis ansambli «La Voce Strumentale Ensemble», un pašlaik sadarbojas ar vadošajiem baroka mūzikas orķestriem Eiropā.

Klaipēdas kamerorķestrim, kas pēc mākslinieciskā vadītāja Bačkus iniciatīvas pēdējos gadus ir ļoti daudz strādājis pie tā, lai noslīpētu tieši baroka spēlēšanas tehniku, sadarbība ar Sinkovski sniedz iespēju pilnveidot un paplašināt savu repertuāru, atzina Vēvere. Klaipēdas kamerorķestris pašlaik ir viens no Lietuvas jaunākajiem un dinamiskākajiem kameransambļiem, kas koncentrējas ne vien uz senās mūzikas atskaņošanu, bet pievēršas arī plašākam repertuāram - līdz pat 21. gadsimta skaņdarbiem ar spēcīgu uzsvaru uz lietuviešu laikmetīgo mūziku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu