LNSO kopā ar Vestardu Šimku pirmatskaņos G.Pelēča Klavierkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 17. februārī plkst.19 Lielajā ģildē pirmatskaņos Georga Pelēča Klavierkoncertu, kā arī izpildīs Imanta Kalniņa Piekto simfoniju, informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Viņa pavēstīja, ka Pelēča Klavierkoncertā solists būs slavenais pianists Vestards Šimkus. Pelēcis Klavierkoncertam deva tam nosaukumu «Musica confinanta». Koncertam ir sešas daļas, un tas paradoksālā kārtā opuss sākas ar pēcspēli un beidzas ar ievadu jeb priekšspēli, atzīmēja Dižbite-Svarinska.

«Noceļojot savu biogrāfiju gandrīz līdz galam un ieejot jau pierobežas jeb «confinanta» zonā, ir pilnīgi dabiski drusku apstāties, nostalģiski atskatīties atpakaļ, apzināt pavadītās dzīves emocionālo dominanti, ieklausīties dažos tās akcentos un arī ļauties domām par nākotni. Koncerta solopartiju var uztvert kā mūzikas asociatīvā liriskā varoņa gaitas,» pauda Pelēcis.

Koncerta otrajā daļā skanēs Imanta Kalniņa Piektā simfonija, kuru diriģēs Andris Vecumnieks. Kalniņa Piektā simfonija ir viena no komponista daiļrades lielajām virsotnēm, tā komponēta 1979. gadā un pirmatskaņota 1980. gada agrā pavasarī LNSO un Vasilija Sinaiska lasījumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu