Vega velta albumu savai varonei - rakstniecei Kārsonei Makkalersai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Suzena Vega (Suzanne Vega), iespējams, daudziem vēl joprojām asociējas ar veco labo astoņdesmito gadu hitu «Luka». Tā tas varētu būt. Tieši šī dziesma iecēla jauno folkmūziķi saulītē un, kā izrādās, nodrošināja Vegai ne tikai komerciālus panākumus, bet arī labu reputāciju. Ir pagājuši 28 gadi, un pavisam jauna mūziķu paaudze Vegu intervijās min kā vienu no savām ietekmēm.

Slavenā Adele teikusi, ka dziesma «The Queen and the Soldier» atstājusi uz viņu milzīgu iespaidu, Skaja Fereira (Sky Ferreira), Bejonsē jaunākā māsa Solanža (Solange), «Danger Mouse», «Blood Orange» u.c. min Vegu starp saviem iecienītākajiem mūziķiem.

Šonedēļ, 14. oktobrī, 57 gadus vecā Vega laiž klajā jaunu albumu «Lover, Beloved: Songs From An Evening With Carson McCullers» (Amanuensis Productions), kas seko 2014. gada ierakstam «Tales from the Realm of the Queen of Pentacles».

Šis ir jau devītais Vegas studijas albums, un tas veltīts amerikāņu rakstniecei Kārsonei Makkalersai, par kuru Vega ir sajūsmā jau kopš skolas laikiem. Albums tapis pēc viņas pašas pirms pieciem iestudētās lugas «Carson McCullers Talks About Love» («Kārsone Makkalersa runā par mīlestību») motīviem. Skaņdarbi mazliet pārveidoti un ierakstīti studijā.

Kārsone Makulersa
Kārsone Makulersa Foto: Publicitātes foto

Vairākas dziesmas Vegai palīdzēja pabeigt amerikāņu mūziķis Dankans Šīks (Duncan Shiek).

Kā pirmais vēstnesis no albuma izdots singls «We Of Me».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu