Jūrmalas festivālā Antoņenko aizstās tenors Kristians Benedikts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrā starptautiskā Jūrmalas festivāla noslēguma koncertā, kas rīt, 16. jūlijā, plkst.20 izskanēs Dzintaru koncertzālē, sasirgušo latviešu tenoru Aleksandru Antoņenko aizstās starptautiski atzītais tenors Kristians Benedikts, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Rītvakar Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē skanēs krāšņs festivāla «Gala koncerts Viva Italia», kurā Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un Gaetāno Doniceti operu ārijas un duetus izpildīs starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja soprāns Alise Zinovjeva, uzlecošā zvaigzne soprāns Marlēna Keine, izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš un Jūrmalas festivāla orķestris Igaunijas Nacionālās operas galvenā diriģenta Vello Pēna vadībā.

Slimības dēļ koncertā nevarēs piedalīties dziedātājs Antoņenko, kuru aizstās starptautiski atzītais tenors Benedikts. Tieši viņš aizstāj Antoņeko pasaules lielākajos operteātros, mūsu izcilā tenora slimības vai kādā citā gadījumā. Līdz ar to koncerta programmā izmaiņu nebūs un klausītāji varēs baudīt izcilu muzikālo sniegumu, uzsvēra Pučka.

Jūrmalas festivāla grandiozais «Gala koncerts Viva Italia» tiks aizvadīts itāļu operkomponistu Verdi, Pučīni un Doniceti mūzikas zīmē. Klausītājus priecēs atkalredzēšanās ar Aizkrauklē dzimušo, bet nu jau par itāļu dīvu kļuvušo Zinovjevu, kura savu spožo soprāna balsi skolojusi Romas «Santa Cecilia» konservatorijā un Milānas «Teatro alla Scala» akadēmijā, kā arī jauno un talantīgo dziedātāju, Latvijas Nacionālās operas solisti Keini, kura skolojusies Tallinas Mūzikas un teātra akadēmijā un Berlīnes Hansa Eislera Mūzikas akadēmijā, studiju laikā debitējusi Tallinas Nacionālajā operā, bet mūsu Baltajā namā ienākusi ar Barbarīnas lomu Volfganga Amadeja Mocarta operā «Figaro kāzas».

Dāmu partneri šajā vakarā būs divi izcili dziedoņi, kuru ikdiena jau vairākus gadu desmitus saistīta ar slavenākajiem pasaules operteātriem. Starptautiski atzītais tenors Benedikts ir dziedājis vairāk nekā 20 lomas lielākajos pasaules operteātros un festivālos. Savukārt pieredzes bagātais, elegantais basbaritons, par operas dievu un dēmonu dēvētais Siliņš beidzamajos gados pievērsies Riharda Vāgnera operām. Pašlaik viņš ir viens no pieciem pasaules labākajiem basbaritoniem, Vāgnera mūzikas interpretiem.

Solistu uzticamais pavadonis ceļojumā uz itāļu opermūzikas valstību būs īpaši Jūrmalas festivālam radītais Jūrmalas festivāla orķestris, kurā aizrautīgi muzicē Latvijas vadošo profesionālo simfonisko orķestru, tajā skaitā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Latvijas Nacionālās operas orķestra, labākie mākslinieki, bet pie diriģenta pults stāsies igauņu maestro, Arvīda un Marisa Jansonu audzēknis, Igaunijas Nacionālās operas mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Pēns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu