Atklās starptautisko Jūrmalas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pirmdien plkst.20 Dzintaru koncertzālē tiks atklāts šīs vasaras starptautiskais Jūrmalas festivāls, kas krāšņu koncertprogrammu piedāvās baudīt līdz 16.jūlijam.

Festivāla atklāšanas koncertā latviešu pianists un starptautisko konkursu laureāts Vestards Šimkus atskaņos Morisa Ravēla Pirmo klavierkoncertu Solmažorā, savukārt virtuozais krievu mūziķis, par trompetes Paganīni dēvētais Sergejs Nakarjakovs klausītājiem dāvās vēl nebijušu muzikālu pieredzi, atskaņojot Fēliksa Mendelszona Vijoļkoncertu reminorā, kurā vijoles partija šoreiz tiks uzticēta trompetei.

Abiem solistiem koncertā pievienosies īpaši festivālam veidotais Jūrmalas festivāla orķestris starptautiski atzītā diriģenta Aināra Rubiķa vadībā.

Trompetists Nakarjakovs visai bieži atskaņo stīginstrumentu repertuāru, un pārlikumus speciāli viņa trompetei veido tieši tēvs. Viņš aranžējis arī Mendelszona Vijoļkoncertu, ko, atkārtoti tiekoties ar klausītājiem Latvijā, izvēlējies atskaņot Nakarjakovs.

Līdz ar franču komponista Ravēla Klavierkoncertu un Šimkus izcilo sniegumu klausītāji varēs iejusties 30.gadu Amerikas Savienoto Valstu džeza mūzikas harmonijās, savukārt Jūrmalas festivāla orķestris un diriģents Rubiķis parūpēsies par līksmu noskaņu, pārlapojot Pētera Čaikovska Itālijas ceļojumu muzikālās piezīmes.

Jau ziņots, ka festivāla viesu vidū būs Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki - Ksenija Sidorova, Alise Zinovjeva, Intars Busulis, Liepājas Simfoniskais orķestris un daudzi citi mākslinieki, kuri gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāles 80.jubilejas gadā. Festivāla Goda mākslinieks ir dziedātājs Aleksandrs Antoņenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu