Klajā nācis pianista Andreja Osokina debijas albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Klajā nācis pasaules slavu ieguvušā latviešu pianista Andreja Osokina debijas soloalbums, kas ierakstīts koncertā Štutgartē, Vācijā, informēja mūziķa pārstāve Jana Kuzmenkova. Aplūko foto no albuma atvēršanas svētkiem!

Albuma programma ir ļoti daudzveidīga, tajā iekļautas Ferenca Lista un Ludviga van Bēthovena sonātes, Jozefa Haidna, Johana Sebastiana Baha darbi un noslēpumainās Morisa Ravēla «Nakts vīzijas». Līdz ar to klausītājiem būs iespēja viesoties dažādās mūzikas pasaulēs, katrā ar savu skanējumu un emocionālo daudzveidību. Mūsdienu klasiskās mūzikas industrijā tas uzskatāms par retumu, jo pārsvarā ieraksti ir veltīti kādam konkrētam komponistam vai mūzikas stilam.

«Zīmīgi, ka mans pirmais albums ir dzīvais ieraksts no koncerta, kas pēc savas būtības ārkārtīgi atšķiras no studijas ieraksta. Albumā iemūžinātas visas koncerta laikā izdzīvotās emocijas, ir jūtama klausītāju klātbūtne un īpašā enerģija, kas vienoja mani ar zāli. Tas ļauj sajust neatkārtojamo koncerta izpildījuma burvību, kad nav iespējas ierakstīt otru vai trešo versiju vai izlabot kaut ko. Tādējādi šis albums ir unikāls gan man, gan arī visiem tiem, kas to klausīsies,» atklāja pianists.

Albuma izdošanu iniciējusi Osokinu pārstāvošā aģentūra «IPF Masters Management» Vācijā. Disku ir iespējams iegādāties arī Latvijas mūzikas ierakstu pārdošanas vietās, kā arī internetā «www.pianoforum-frankfurt.de».

Paredzēts, ka rudenī klajā nāks Osokina otrais soloalbums «Dedication».

Pašlaik Osokina nākotnes ieceres ir saistītas ar koncertēšanu Vācijā un citviet Eiropā. Pirms gada iegūtā Starptautiskā Vācijas Pianisma audiences balva mūziķim ir pavērusi plašas koncertēšanas iespējas. Latvijā Osokinu varēs dzirdēt spēlējam šovasar Ineses Galantes festivālā «Summertime», Ventspils pilsētas svētkos, kur pianists uzstāsies kopā ar savu tēvu un brāli, Liepājas Mākslas forumā koncertzālē «Lielais dzintars» Osokins uzstāsies kopā ar dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo, Pētera Vaska jubilejai veltītajā koncertā Saulkrastos muzicēs kopā ar «Jaunajiem Latvijas kamermūziķiem», bet Siguldas Starptautiskajos jauno mūziķu kursos Osokins ne tikai spēlēs vairākos koncertos, bet arī vadīs meistarklases.

Ziemā, pēc ambiciozā Edītes Piafas simtgadei veltītā eksperimenta, kas sagādāja daudz prieka klausītājiem visā Latvijā, tiks radīta nākamā programma. Jaunā koncertizrāde «Walking after midnight» aptvers laika posmu no 20. gadsimta 20. līdz 50. gadiem, kad tapusi skaista amerikāņu kino, mūziklu un džeza mūzika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu