Anšlavs Eglītis un Holivuda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no rmm.lv krājuma

Trešdien, 15. jūnijā, plkst. 19 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz pasākumu «Anšlavs. Veronika. Kalifornija», kas notiks Kaņepes Kultūras centra kino zālē Skolas ielā 15. Pasākumā tiks demonstrēts unikāls videomateriāls, kurā redzams Anšlava Eglīša un Veronikas Janelsiņas izbraukums pa Losandželosas apkārtni.

Atzīmējot Anšlava Eglīša 110. dzimšanas dienu, Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina visus interesentus uz brīdi ieskatīties populārā rakstnieka un kino apskatnieka dzīvē trimdā pagājušā gadsimta 80. gados. Pasākumā tiks demonstrēts unikāls videomateriāls no viņa kolekcijas, kurā redzams Eglīša un viņa sievas Veronikas Janelsiņas kopīgais izbraukums pa Losandželosas apkārtni no viņu mājām Pacifika Palisādēs 1986. gadā. Lai gan tas ir mājas video, filmai piemīt zināmas kinematogrāfiskas kvalitātes, un savā stilistikā tā brīžiem atgādina, piemēram, Vima Vendersa «ceļa filmas».
No 1950. gadiem Anšlavs Eglītis darbojās Holivudas preses grupā. Tas deva viņam iespēju intervēt lielākās filmzvaigznes, piedalīties Holivudas Ārzemju preses asociācijas balvas «Henrietes», vēlāk «Zelta Globusa» laureātu nominēšanā.

Bruklinas disko karalis un latviešu dendijs. Un "Laiks"... Anšlavs Eglītis ar Džonu Travoltu 1978. gadā – filma "Sestdienas vakara drudzis" iekaro skatītāju sirdis. Foto autors: nezināms
Bruklinas disko karalis un latviešu dendijs. Un "Laiks"... Anšlavs Eglītis ar Džonu Travoltu 1978. gadā – filma "Sestdienas vakara drudzis" iekaro skatītāju sirdis. Foto autors: nezināms Foto: no rmm.lv krājuma

Pasākumu ievadīs neliels RMM projektu kuratora Aivara Madra stāstījums, kas ļaus apmeklētājiem labāk izprast redzamo materiālu.
Rakstniecības un mūzikas muzeja pasākumi KKC telpās notiek katra mēneša trešajā trešdienā.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Anšlavs Eglītis 1991. gads
Anšlavs Eglītis 1991. gads Foto: no rmm.lv krājuma

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu