Kaiser Chiefs "Off With Their Heads"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien klajā nāk trešais britpopa kolektīva Kaiser Chiefs studijas albums "Off With Their Heads".

Kaiser Chiefs "Off With Their Heads"

(B-Unique)

10/12

Sākotnēji iecerēts kā EP, "Off With Their Heads" pārtapis pilnmetrāžas studijas albumā un šonedēļ nonācis veikalu plauktos. Pēdējās nedēļās vispār ir patīkami vērot, kā mainās Apvienotās Karalistes pirktāko albumu tops - septembra sākumā divas nedēļas pirktākais bija The Verve jaunais albums, turpmākās divas Kings Of Leon, tad Oasis, šonedēļ jau Keane un, visticamāk, jaunnedēļ šie puiši - Kaiser Chiefs. Kur palikuši visi "Westlife", "Take That" un "Girls Aloud"? Gan jau nekur nav pazuduši, bet cītīgi gatavojas Ziemassvētku sezonai ar kādu jaunu "Best Of" izlasi...

Tikmēr varam priecāties, ka solītā EP un ilgāka radoša atvaļinājuma vietā esam sagaidījuši no šiem Līdsas puišiem jaunu plati. Turklāt šis albums atšķirībā no sava nedaudz komerciālā (visādi citādi labā) izklausās kā viens vesels. Šeit nav izteiktu grāvēju (kā "Ruby") un ne tik veiksmīgu dziesmu, kādas bija atrodamas iepriekšējā diskā - jaunais "Off With Their Heads", manuprāt, ir sabalansēts, patīkami klausāms, es pat teiktu, klasisks britpopa albums.

Kaiser Chiefs
"Off With Their Heads" producējis nu jau slavenais britu producents Marks Ronsons (Mark Ronson) kopā ar palīgu Eliotu Džeimsu (Eliot James), stīgas aranžēt palīdzējis Deivids Arnolds (David Arnold), savukārt kā viesmākslinieki platē dzirdama gan skandalozā Lilija Alena (Lily Allen), viņas balss dekorācijas iemūžinātas "Always Happens Like That" un "Never Miss a Beat" (kopā ar draugiem no New Young Pony Club), gan reperis Svejs (Sway DaSafo), kurš atzīmējies ar vienu rečitatīva pantiņu dziesmā "Half The Truth".

Plati ievada divu minūšu garš masīvs, teatrāls introveidīgs skaņdarbs "Spanish Metal" (atsauce uz spāņu metālmūziku), kuram seko viens no šā brīža spēcīgākajiem roka singliem "Never Miss a Beat" (skat. video), kurā grupas solists Rikijs Vilsons runā par "salauzto Britāniju", par to, ka pusaudži nezina neko no tā, kas tiek mācīts skolā, bet zina daudz vairāk par to, kas notiek uz ielas:

What did you learn today? I learned nothin What did you do today? I did nothin What did you learn at school? I didn''t go Why didn''t you go to school? I don''t know

It''s cool to know nothin

Tiesa, dziesmā Vilsons neironizē par izglītības trūkumu, tieši otrādi, viņš uzsver, ka daudzas izcilas personības nav bijuši priekšzīmīgi skolēni.

"Like It Too Much" iesākas ar stampājošu, maršējošu bītu, smagnēju melodiju, taču, iestājoties piedziedājumam, pārvēršas par vienu no iespējamajiem nākotnes hitsingliem. Lipīgas melodijas ir vienmēr bijis viens no grupas lielākajiem trumpjiem. Sekojošais "You Want History" ir kārtējais nesošais britpopa un 80. gadu Duran Duran sakausējums, savukārt "Can''t Say What I Mean" varētu būt izņemts no britpopa pionieru Blur 90. gadu sākuma diskogrāfijas. Disko un Blondie asociācijas raisa dejiskais "Good Days Bad Days", savukārt abstraktais "Tomato in the Rain" demonstrē grupas nedaudz psihedēliskos vaibstus.

Laba grupa un labs albums!

Izdošanas datums - 20.10.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu