«Marvel» aizstāv Svintones lomu filmā «Doctor Strange»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kinostudija «Marvel» aizstāvējusi lēmumu piešķirt britu aktrisei Tildai Svintonei (Tilda Swinton) lomu, kas komiksos bija paredzēta aziātam, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Filma «Doctor Strange» izpelnījusies nopēlumu par to, ka galvenā varoņa tibetiešu skolotāja Senā loma jaunajā kinolentē piešķirta 55 gadus vecajai rudmatei Svintonei. Filmā skolotāja palīdz aktiera Benedikta Kamberbača spēlētajam galvenajam varonim attīstīt pārcilvēciskas spējas.

«Marvel» norāda, ka citās filmās tikusi mainīta varoņu izcelsme, turklāt doktora Streindža skolotājam neesot obligāti jābūt tibetiešu izcelsmes.

«Marvel filmās vienmēr izvēlēts daudzveidīgs aktieru sastāvs, un tās regulāri novirzās no stereotipiem un komiksiem, lai izveidotu «Marvel» filmu pasauli,» teikts studijas paziņojumā. «Senais ir vārds, nepieder tikai vienam varonim. Tas ir tituls, kas tiek nodots no viena cilvēka otram, un šajā filmā tas pieder ķeltu izcelsmes aktrisei. Mēs lepojamies, ka ārkārtīgi talantīgā Tilda Svintone spēlē šo unikālo un sarežģīto varoni kopā ar mūsu daudzveidīgo aktieru sastāvu.»

Kinolentes «Doctor Strange» scenārists Roberts Kārgils nesenā intervijā izteicās, ka varonis izmainīts tāpēc, lai nesadusmotu skatītājus Ķīnā, kas ir otrais lielākais filmu tirgus pasaulē.

Senais ir «rasistisks stereotips un nāk no reģiona, kas politiski ir ļoti dīvainā stāvoklī», teica Kārgils.

«Viņš nāk no Tibetas. Ja atzīstam, ka Tibeta ir reāli pastāvoša vieta un viņš ir tibetietis, mēs riskējam sadusmot miljardu cilvēku, kuri uzskata, ka tās ir muļķības,» norāda scenārists. «Ķīna, kas ir starp lielākajiem filmu skatītājiem pasaulē, varētu atteikties izrādīt filmu, jo pievērsāmies politikai.»

2010. gadā «Marvel» filmā «Thor» («Tors») senas norvēģu dievības lomai izvēlējās melnādaino britu aktieri Idrisu Elbu. Sākot ar 2008.gada kinolenti «Iron Man» («Dzelzs vīrs»), pulkveža Nika Fjūrija loma tika piešķirta aktierim Semjuelam L.Džeksonam, un pēc tam arī komiksos varonis tika attēlots melnādains.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu