Beļcovas muzejā Inta Celmiņa un Edvards Grūbe

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 2009. gada 3. decembrī, plkst. 17:30 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs aicina visus interesentus uz atmiņu vakaru Tatjanas Sutas salons. Vakara īpašie viesi – gleznotāji Inta Celmiņa un Edvards Grūbe.

11. Salona viesi

Tatjana Suta – mākslinieku Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas meita un vecākiem veltītā muzeja idejas autore – ceļu mākslas zinātnē sāka pēc 20 gadu ilgās karjeras baletā. Kā mākslas pētnieces primāro uzdevumu viņa sev izvirzīja abu vecāku atstātā radošā mantojuma apzināšanu, saglabāšanu un popularizēšanu, sava tēva Romana Sutas radošās darbības teorētisku apkopojumu. Šis darbs vainagojās ar diplomdarbu „Mākslinieks Romans Suta”, beidzot Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļu. Jau studiju laikā Tatjana Suta sāka darbu Lietišķās mākslas vidusskolā kā mākslas vēstures pasniedzēja, tur kā kolēģi satiekot un iepazīstot gleznotāju Edvardu Grūbi. Tam sekoja tikšanās un sarunas par mākslu gan Latvijas Mākslinieku savienībā, gan mākslinieku ģimenes dzīvoklī Elizabetes ielā 57a, kas kļuvis tik nozīmīgs tālaika latviešu inteliģencei.

Edvards Grūbe un viņa dzīvesbiedre gleznotāja Inta Celmiņa bijuši aktīvi liecinieki Tatjanas Sutas cīņai par sava tēva reabilitāciju, monogrāfijas izdošanu, abu vecāku saglabājušos mākslas darbu restaurāciju un parādīšanu izstādēs.

Tatjanas Sutas salonā 3. decembrī mākslas interesentiem būs lieliska iespēja klātienē satikt abus ievērojamos gleznotājus un uzzināt vairāk par viņu pazīšanos ar Aleksandru Beļcovu un Tatjanu Sutu.

Tatjanas Sutas salons

Mākslinieku ģimenes dzīvoklis Nr. 26 Elizabetes ielā 57a, kur kopš 2008.gada oktobra atvērts Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, gan R.Sutas un A.Beļcovas laikos, gan padomju varas gados vienmēr ir bijis radošās sabiedrības sanākšanas vieta. Tajā pulcējušies dažādu kultūras jomu pārstāvji – mūziķi, jaunie literāti, aktieri, citi kultūras darbinieki un interesenti, kā arī, protams, mākslinieki.

Vēloties restaurēt šī dzīvokļa radoši saviesīgo auru, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs aicina visus interesentus uz atmiņu vakariem ar nosaukumu Tatjanas Sutas salons. Katru reizi Salonā piedalās kāds īpaši aicināts viesis, kas Tatjanas Sutas vai viņas vecāku dzīvē saistīts ar konkrētu jomu. Pasākums notiek reizi mēnesī ceturtdienās ar tikšanās laiku plkst. 17:30, kad, malkojot tēju, ko piedāvā Lipton, dalāmies atmiņās, klausāmies stāstus un leģendas, reizēm skatāmies kādus Tatjanas Sutas veidoto raidījumu fragmentus un diskutējam par mākslas dzīvi un aktualitātēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu