Grafiti mākslinieki piedalīsies akcijā "Grafiti uz autobusa" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien (22.nov.) grafiti māksliniekiem tiek organizēta akcija "Grafiti uz autobusa", kuras laikā māksliniekiem būs jāapglezno bērnu rokoperas "Olivers" lieluzvedumam nepieciešamā dekorācija - autobuss, informēja bērnu un jauniešu teātra "Jaunais zvaigžņu teātris" pārstāve Sigita Paula Cepleviča.

Ievērojot to, ka Rīgā neesot atbilstošas un legālas iespējas izpausties šim urbānās mākslas žanram, "Jaunais zvaigžņu teātris" nolēmis grafiti māksliniekiem piedāvāt apgleznot vienu no izrādes dekorācijām, kas tiks izmantota izrādē.

Autobusam rokoperas iestudējumā būs būtiska loma, jo to izmantos ekstrēmie sportisti kā vienu no šķēršļiem, lecot gan ar riteņiem, gan ar motocikliem. To izmantos arī dejotāji, izdarot akrobātiskus lēcienus pa autobusa jumtu un no logiem, stāstīja Cepleviča.

Bērnu rokopera "Olivers" ir Latvijā pirmais tik liela apjoma dramatiska darba iestudējums. Tā sižeta līnija ņemta no slavenā Čārlza Dikensa romāna "Olivers Tvists", kas piedzīvojis neskaitāmus dramatizējumus un pēc kura ir uzņemtas vairāk nekā 30 filmas.

Bērnu rokoperas stāsts ir par mazo Oliveru, kurš dzīvo bērnunamā un kurš, tāpat kā ikviens bērns, vēlas būt mīlēts un laimīgs, kādam vajadzīgs. Nesaņemot mīlestību un prieku bērnunamā, viņš nolemj bēgt, nonākot uz ielas, kur gandrīz aiziet bojā. Oliveram nākas cīnīties pašam par savu turpmāko dzīvi, viņu no nelaimes paglābj nedaudz vecāks zēns, jau pieredzējis bezpajumtnieks, kurš arī Oliveru iesaista noziedznieka Feigina bandā, liekot viņam zagt un ubagot. Olivers iepazīst ielas dzīvi ar tās likumiem un morāli, viņš jau ir gatavs atriebties sabiedrībai, kura to ir izstūmusi, taču negaidīti iepazīst iejūtīgu attieksmi pret sevi, kas pamatos izmaina viņa skatījumu uz pasauli. Viņam ir dota iespēja dzīvot labāku dzīvi, taču nav viegli saraut saistības ar ielas dzīvi.

Rokoperas autore ir Laila Ilze Purmaliete, režisors - Uģis Brikmanis, mūzikas aranžētājs - Raimonds Macats, scenogrāfs - Aigars Ozoliņš, horeogrāfs - Agris Daņiļēvičs, virsdiriģents - Arvīds Platpers. Iestudējumā piedalās 600 dziedātāji no Latvijas labākajiem jauniešu koriem, 200 dejotāji no deju studijas "Dzirnas", 50 ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, kā arī galveno lomu atveidotāji - Rihards Andris Bērziņš, Jolanta Gulbe, Niks Matvejevs, Andris Baltacis, Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs, Pauls Ārgalis un Latvijas Radio vokālā grupa "Dzeguzīte".

Rokoperas "Olivers" lieluzvedums būs skatāms 20.decembrī "Arēnā Rīga" plkst.15 un 18. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu