Danielson "Ships" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas lēni nāk, tas labi nāk! Tieši tā jāsaka par Ņūdžersijas projekta Danielson jeb īstajā vārdā Deniela Smita (Daniel Smith) "Kuģiem".

Danielson "Ships" (Secretly Canadian) 10/12

Šis teiciens šoreiz attiecināms gan uz mani kā klausītāju (pagāja zināms laiciņš, lai "sagremotu" šo CD), gan uz pašu Denielu Smitu. Jau kopš 1995. gada Smits un viņa brāļi un māsas jeb Danielson Famile pazīstami kristīgās rokmūzikas vidē. Vēlāk jau plašāku ievērību guva 1997. gada plate "Tell Another Joke at the Ol'' Choppin'' Block", ko producējis Marks Krāmers ("Galaxie 500", "Low", "Palace Brothers"). Taču tikai šogad ar fantastisko "Ships" Smits ieguvis teju vai vienbalsīgu sajūsmas un pozitīvu atsauksmju lavīnu.

Danielson sestais studijas albums tapis kopā ar viesmūziķiem un draugiem no Deerhoof, Why?, Sereena-Maneesh un pašu modernās kristīgās rokmūzikas lāpnesi Sufjanu Stīvensu (Sufjan Stevens). Projekts, kas sākotnēji tapis kā pēdējā kursa disertācija, 2006. gadā pārtapis milzīgā un pietiekoši ambiciozā muzikālā piedzīvojumā.

Protams, arī "Ships", gluži kā visi citi Smita ieraksti, ir sava veida Dieva Tā Kunga slavinājums un pateicības dziesma, taču šoreiz pārsteidz teicamais muzikālais pavadījums.

Albums iesākas ar pasakaini skaistām divdesmit sekundēm "Ship The Majestic Suffix", kas varētu būt savdabīgs Imanta Kalniņa un Mercury Rev sakausējums. "Cast It At The Setting Sail" turpina pārsteigt ar stīgu instrumentiem un plaukstiņām fonā, savukārt "Bloodbook On The Halfshell" rada asociācijas ar vēl kādu brīnišķīgu grupu - My Morning Jacket. Šeit man jāpiekodina, ka pēc pirmajām trīs dziesmām nevajadzētu izslēgt atskaņotāju, domājot, ka tass viss jau kaut kur dzirdēts, jo seko viens no gada potenciālajiem (visticamāk, tas tāds nekad nekļūs) supergrāvējiem "Did I Step On Your Trumpet".

Tas iesākas ar trompetes motīvu, šlāgerisku ģitāras rifu un pietiekoši tradicionālu ritmu, taču Smita maršveidīgais dziedājums kopā ar fascinējošām fona vokālistēm rada perfekta hita sajūtu. Tālāk jau viss sakārtojas pats no sevis... Viens no gada albumiem!

Izdošanas datums: 09.05.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu