Edītes Pauls - Vīgneres personālizstāde (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 17. novembra līdz 30. decembrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres personālizstāde “Ak, sievietes!”. Izstādes atklāšana 16. novembrī plkst. 17.00.

Edīte Pauls-Vīgnere par savu izstādi vēsta: moto:

Ak, sievietes!

...no volāniem līdz volāniem... Balerīna - trausla figūriņa, taurenītis, ziedlapiņa... atraujas no zemes... Cirks. Arēna. Lidojums gaisā... Kāda meistarība!

Nē, viņas neēd, nedzer, nedara tā, kā dara parasti cilvēki, viņas ir citādākas. Tāds spriedums man radās bērnībā.

Laika gaitā esmu sapratusi, ka ne tikai dzīvības noslēpums ir sievietē, viņa ir stipra, varoša un garīga būtne.

Viss dzīves daiļums nāk no sievietes, Bez tās mēs dzīves nastu nepanestu. Viss dzīves mīļums nāk no sievietes, Bez tās mēs tumsībā un naidā dvestu. (Rainis)

Rakstnieces, mākslinieces, zinātnieces, kosmonautes, karalienes un prezidentes – šajā izstādē esmu radījusi nelielu daļiņu no daiļā dzimuma talanta izpausmēm, veidojot tās kā gleznas ar dažādu materiālu palīdzību.

Bieži vien sievietes dažādu apstākļu dēļ nav varējušas attīstīt sevī dusošos talantus, un kā galvenā misija palikusi ģimene un bērni.

Kad mana māte dziedāja, likās, ka mājās ir lakstīgala, bet krustmātes skaistumam un kustību daiļumam piederētos skatuve; tādēļ izmantoju 20. gs. fotoattēlus, parādot tos šajā izstādē.

Tam, ka sievietei bijusi arī negatīva loma, mainot pat vēstures gaitu, esmu nedaudz pieskārusies, bet visvairāk mani piesaistīja sievietes juteklīgums, maigums, spēja priecāties, kā rezultātā tapa cikls “Sieviete un mēness”.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu