Procesuālās mākslas izrāde "Vadātājs" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vadātājs ir vairāku zināmu mākslinieku darbības saskarsmes rezultātā radusies perfomance, kas savā attīstībā paredz pilnveidoties un attīstīties ejot līdzi gadalaiku maiņai.

Kopdarbs šā brīža tumšajā laikā skatītāju aicina ielūkoties gaismas pasaulē un ikdienas steigā rast mieru, sajust savu būtību, pasaules ritus un likumsakarības.

Izrādi veido meditatīva rakstura kustību mākslinieku Dzintara Krūmiņa, Simonas Orinskas un perfomanču mākslinieka Arta Gulbja priekšnesumi instrumentālas mūzikas pavadījumā. Skaņdarbi sevī ietver daudzveidīgu skaņu kopumu. Grupas Iļģi mūziķi Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels tos rada uz vietas improvizējot un esot mijiedarbībā ar notiekošo uz skatuves.

Kompozīcijas bagātīgi rotā krāsaini izgaismoti kinētiski gaismas objekti un dabas noskaņu projekcijas uz ekrāna. Kustīgie objekti ir veidoti no papīra un to autori ir grafiķe Ērika Māldere un dizainers Aigars Lenkēvičs, kas pazīstami kā Lampu dizaina darbnīcas gaismas mākslinieki.

Video projekciju autori ir māksliniece Gita Straustiņa, Raitis Vulfs un Andris Priedītis.

Vieta: Leļļu mākslas muzejs, Maskavas ielā 12 (Spīķeros) Laiks: 15. novembris 18.00, 18. novembris 19.00 Lūgums ierasties savlaicīgi, jo izrādes laikā muzejs tiks slēgts. Ieejas maksa: 5 Ls

Vieta: Artelis, Blaumaņa ielā 32 Laiks: 19. novembris plkst. 20:00 Ieejas maksa: 3 – 5 Ls

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu