Strēlnieku tēmai veltīta radošā svētdiena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 2009.gada 22.novembrī no plkst. 12:00 līdz 15:00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā visi interesenti tiek aicināti Latvijas gadadienas svinību ietvaros iepazīties ar Romana Sutas strēlnieku tēmai veltītajiem mākslas darbiem muzejā notiekošās Radošās svētdienas nodarbības ietvaros.

20. gadsimta sākuma rimto dzīvi daudziem pārtrauca Pirmais Pasaules karš. To skaitā bija arī daudzi mākslinieki: Romanam Sutam kopā ar vairākiem sava laika māksliniekiem nācās pārtraukt mākslas izglītību Rīgā un doties turpināt to Krievijas pilsētiņā Penzā. Taču uzzinājis par savas dzimtenes bēdīgo situāciju, Romans Suta līdzīgi kā citi jaunie latviešu mākslinieki brīvprātīgi iestājās armijā – 5. Zemgales strēlnieku pulkā. Karā pieredzētais iespaidoja arī mākslinieka daiļradi – tapa cikli par bēgļi un latviešu strēlnieku tēmām.

Godinot Latvijas 91.gadadienu, Radošās svētdienas apmeklētāji aicināti atcerēties šo kādreiz tik grūto laiku un attēlot to mākslas darbos, iedvesmojoties no Romana Sutas radītā.

Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt krāsainos zīmuļus, flomāsterus vai krītiņus.

Mākslas nodarbība Radošā svētdiena Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā notiek reizi mēnesī, nākamā nodarbība plānota 2009.gada 20.decembrī – gatavojoties Ziemas saulgriežiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu