Latgales mākslinieku darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīt, 17. novembrī, plkst. 15:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) tiek atvērta Latgales mākslinieku darbu izstāde „Rudens 2009”. Izstāde skatāma līdz 19.decembrim.

Nevilšus prātā nāk „Prāta Vētras” dziedātā dziesma, kas sākas ar vārdiem - rudens kā rudens..., jo tieši tāpat kā katru gadu atnāk rudens dabā, tā 14.gadu pēc kārtas tradicionāli tieši pirms Valsts svētkiem Latgales Kultūrvēstures muzejā kopīgā rudens izstādē pulcējas profesionālie, aktīvi strādājošie un arī vēl studējošie mākslinieki no visas Latgales.

Šogad izstādē „Rudens 2009” piedalās 58 autori no Rēzeknes, Daugavpils, Līvānu, Preiļu un Ludzas pilsētām un novadiem, kas piedāvā iepazīt šajā gadā tapušos glezniecības, grafikas, tēlniecības, tekstila un keramikas darbus (kopskaitā 80 darbi).

Šī ir izstāde, kurā satiekas gan dažādas paaudzes, mākslas stili un izpildījuma tehnikas, gan arī visi gadalaiki katrs savā košumā, atsedzot gada un cilvēka dzīves ritumu. No pavasara maigajiem pieskārieniem, cauri vasaras sulīgumam, rudens iekrāsojas koši dzeltensārtā toņkārtā, kas nemanāmi pārvēršas ziemas baltajā trauslumā.

Mūsdienu Latgales māksla atkal ir tik pārsteidzoša, ka gribas vien turpināt iesākto „Prāta Vētras” dziesmu tālāk - laid savus putnus ārā no būra un nāc uz izstādi - ļaujies mākslas daudzveidībai!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu