Patriotisma stunda Latgales Kultūrvēstures muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: E.Utāna

Līdz 27. novembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā, Rēzeknē, notiek muzejpedagoģiskā programma „Latviešu brīvības cīņas”.

Šogad aprit 90 gadi, kopš notikušas Latviešu brīvības cīņas. Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina skolēnus uz nodarbību muzejā „Latviešu brīvības cīņas”, kuras laikā ir iespēja ieskatīties Latvijas valsts dibināšanas un Latviešu brīvības cīņu vēsturē, akcentējot notikumus tieši Rēzeknē.

Muzeja stundā skolēni iesaistās interaktīvā spēlē „Prāta mezgls”, kas noslēdzas ar kopīgu patriotisku dziesmu dziedāšanu un veicināšanas balvu pasniegšanu atsaucīgākajiem stundas dalībniekiem. Tieši praktiskā darbošanās muzejā ir svarīgākā, kas ļauj mazliet tiešāk sajust vēsturisko dienu nozīmi. Muzeja stundā skolēni apskata autentisku Lāčplēša Kara ordeni, Triju Zvaigžņu ordeni, ar sajūsmu pēta bijušās naudas zīmes, var iztēloties karavīru pusdienošanas laiku u.tml.

Šī muzeja programma ir atsaucīgi apmeklēta un skolēni ir zinoši un ieinteresēti, tas kārtējo reizi apliecina, ka muzeja priekšmeti ļauj dzīvāk sajust mūsu vēsturi.

Pielikumā: Rikavas pamatskolas 7.-9.klašu skolēni muzeja nodarbībā „Latviešu brīvības cīņas”, 12.11.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu