Bezroku pianists Liu Vejs uzvarējis Ķīnas talantu konkursā (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Augusta beigās TVNET bijām ievietojuši video, kurā Ķīnas jauno talantu šovā gan skatītājus, gan žūriju patīkami šokēja pianists Liu Vejs, kurš spēlē klavieres bez rokām. 10. oktobrī notika konkursa fināls un Liu tika atzīts par uzvarētāju!

Liu rokas zaudēja negadījumā desmit gadu vecumā, taču ir spilgts pierādījums tam, ka no saviem sapņiem nevajag atteikties. Viņa sapnis bija kļūt par mūziķi, un viņš par tādu arī kļuvis. Klavierspēli Liu sāka mācīties 19 gadu vecumā, tagad viņam ir 22 un,

pateicoties uzvarai TV šovā "China's Got Talent", viņš ir kļuvis par nacionāla mēroga jauno zvaigzni.

Šova finālā viņš ne tikai spēlēja, bet šoreiz arī dziedāja. Liu izpildīja Džeimsa Blanta hitu "You Are Beautiful". Protams, viņa vokālās dotības nevar nodēvēt par izcilām, taču visiem bija skaidrs, ka šovā uzvarēs tieši šis neatlaidīgais puisis, kurš liek par savu sūkstīšanos sakarā ar grūto dzīvi sakaunēties ikvienam veselajam un dod pamatīgu dzīvessparu tiem, kuri arīdzan piedzīvojuši kādu līdzīgu nelaimi.

Zemāk redzamais video izraisa vēl patīkamāku šoku, redzot, ka 22 gadus vecais Pekinas iedzīvotājs ikdienā nodarbojas ne tikai ar klavierspēli, bet arī peldēšanu, kas ir vēl viena lieta, ko pirmajā brīdī reti kurš saista ar cilvēku, kuram nav roku. Pats Liu to komentē šādi: "Manā dzīvē ir trīs lietas, bez kurām nevaru iztikt - gaiss, ūdens un mūzika." Klipā redzams, ka viņš iemācījies arī rakstīt. Uz video redzamās papīra lapas teikts:

"Eju uz priekšu, man vismaz ir pāris perfektu kāju."

Savukārt Liu māte klipā saka: "Dažreiz viņam kājās iemetas krampji, jo tās nespēj tik daudz turēt. Viņš ir strādājis krietni smagāk nekā normāli cilvēki."

Apbalvošanas ceremonijā taivāniešu dziedātāja Džolina Tsai ielūdza Liu piedalīties viņas pasaules koncertturnejā kā viesmūziķim, kas dos viņam iespēju trīs mēnešus uzstāties Lasvegasā.

Visā pasaulē populārā talantu šova ķīniešu versiju vietējā televīzijā sāka demonstrēt maijā, un kopš tā laika tās popularitāte ir pakāpeniski un pārliecinoši pieaugusi. Pusfināls 26. septembrī kļuva par visskatītāko nacionālo televīzijas raidījumu.

Apsveicam Liu un vēlam veiksmi Ķīnas un varbūt arī pasaules mūzikas biznesā!

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu