Trūkst informācijas par kaimiņvalstu kino dzīvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas valstīm līdz šim nav bijusi tik veiksmīga informācijas apmaiņa, lai zinātu visu par kaimiņvalstī notiekošo kino dzīvi, 20. Rīgas starptautiskā kino foruma "Arsenāls" Baltijas filmu konkursa skates atklāšanā sacīja Nacionālā kino centra direktore Ilze Gailīte-Holmberga.

Baltijas filmu skates arī nākotnē

Lai iepazīstinātu skatītājus ne tikai ar Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā veidotām filmām, starptautiskais kino forums "Arsenāls" veido Baltijas filmu skati, par ko kino foruma rīkotājiem ir pateicīga ne tikai Gailīte-Holmberga, bet arī kolēģi no kaimiņvalstīm.

No šā gada "Arsenāls" rīkos pasākumus katru gadu, nevis kā līdz šim - reizi divos gados. Nacionālā kino centra direktore pauda cerību, ka turpmāk arī katru gadu notiks Baltijas filmu skates, kas Baltijas valstu kino dzīves veidotāju starpā veidos gan veselīgu konkurenci, gan arī skatītāju interesi par kaimiņvalstu veidotām filmām.

Skatē šoreiz iekļauta 21 filma

Baltijas filmu konkursa skatē šoreiz iekļauta 21 filma, no kurām lielākā daļa ir Latvijā veidotas, gandarījumu pauda kultūras ministrs Ints Dālderis (JL). Viņš novēlēja skatītājiem izbaudīt visas skates filmas un  paust arī savu vērtējumu, jo apbalvotas tiks ne tikai žūrijas novērtētās filmas.

Baltijas konkursa skates balvas tiks pasniegtas trīs nominācijās - "Labākā spēlfilma", "Labākā dokumentālā filma" un "Labākā animācijas filma".

Pieteiktos darbus izvērtēs prestižu Eiropas kino festivālu pārstāvji, sniedzot profesionālu filmas izvērtējumu un pievēršot filmu izplatītāju un iespējamo sadarbības partneru uzmanību. Līdzās žūrijas atzinībai Baltijas skates labākie saņems "Fujifilm Motion Picture Film", "Cinevera LV" un "Nikon" sarūpētās balvas, katru 2000 ASV dolāru (1070 latu) vērtībā.

"Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" un "Ģimenes lietas"

Baltijas konkursa skate tika atklāta ar režisora Roberta Rubīna dokumentālo filmu "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?", kas piedzīvoja savu pirmizrādi. Skatītāji sirsnīgi un patiesi veidoto filmu par 13 gadus veco Rūdolfu, kurš ir gluži apsēsts ar zīmētu filmu veidošanu, uzņēma ar ovācijām un sajūsmu. Filmas galvenais varoni patiesībā ir ļoti daudzpusīgs zēns, kurš aizraujas ne tikai ar savu zīmēto filmu veidošanu, bet arī meistaro lamatas, krāj filmu plakātus un skaisti spēlē klavieres. Dokumentālā filma atklāj sarežģīto konfliktu, kas rodas starp bērna bagātīgās fantāzijas pasauli un noteikumiem, kurus pieņēmusi sabiedrība.

Foto: LETA

Jau ziņots, ka šovakar Baltijas filmu konkursa skates laikā pirmizrādi piedzīvos otra latviešu veidotā filma - Andra Gaujas dokumentālā filma "Ģimenes lietas".

20.  Rīgas starptautiskais kino forums "Arsenāls" līdz 26.septembrim norisināsies kinoteātrī "Rīga" un "K.Suns". Kā ierasts, kino forums piedāvās starptautiskā konkursa skati, Baltijas konkursa skati, ar sešām filmām programmā "Asiņainās saules stāsti" tiks svinēta japāņu "jaunā viļņa" 50 gadu jubileja, būs skatāmas arī vakara filmas, kā arī gaidāmi īpašie seansi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu