Koncerta apskats: Rihanna Rīgā (303)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar "Arēnā Rīga" koncertu sniedza viena no šā brīža populārākajām popmūzikas/r&b dziedātājām - Riana (Rihanna).

Koncerta apskats: Rihanna (Rīga, "Arēna Rīga" 17.03.2008.)

Izpildījums: 9/12

Baudījums: 6/12

Skaņa: 8/12

Saturs: 9/12

Dziedātāja, kas šogad nominēta sešām "Grammy" balvām, Rīgā ieradās savas pasaules koncertturnejas "Good Girl Gone Bad" laikā.

Nav šaubu, ka pēc pagājušā gada amerikāņu dziedātājas Pink koncerta Rianas viesošanās Rīgā ir otrs lielākais aktuālās MTV formāta popmūzikas notikums. Lieki piebilst, ka "Arēna Rīga" bija klausītāju pilna līdz pat malām. Publika apmēram tāda pati kā Pink koncertā, proti, daudz bērnu, pusaudžu un jauniešu. Ja salīdzinām abu šo zvaigžņu uzstāšanos, tad Pinkas priekšnesums daudz precīzāk atbilstu apzīmējumam "šovs", savukārt Rianas uzstāšanās bija vairāk koncerts tā klasiskajā izpratnē. Nekādu lieku skatuves dekorāciju, sprādzienu, dūmu, akrobātu - viss diezgan askētiski un akadēmiski.

Koncerts iesākās ar Rianas pirmo veiksmīgo debijas hitu "Pon De Replay", un tā skanēšanas laikā, patiesībā visa koncerta skanēšanas laikā, novēroju sev jaunu, interesantu skatītāju uzvedības tendenci. Proti, tā vietā, lai paša acīm baudītu koncertu, ķertu sajūtas un emocijas, liela daļa sanākušo (īpaši pirmajās rindās) atskaņotās dziesmas baudīja caur mobilā telefona ekrānu, nemitīgi kaut ko filmējot. Nav brīnums, ka pēc katra slavena mākslinieka koncerta ar mobilā telefona nofilmētiem kadriem ir pilns "youtube.com". Tādēļ nav brīnums arī, ka pirms kāda laiciņa dziedātājs Prinss piedraudējis, ka iesūdzēs tiesā savus fanus, ja tie no pašu izveidotajām interneta vietnēm neizņems publicētās dziedātāja fotogrāfijas un video. Acīmredzot šī paaudze ir pieradusi, ka informācija tiek saņemta ar dažādu mediju palīdzību, vai tas būtu tālrāža, datora, vai mobilā tālruņa ekrāns. Saprotu, ka ir vēlme iemūžināt savu mīļāko dziesmu, taču tādējādi jau klausītājs apkrāpj tikai pats sevi. Ko tad vēlāk no tāda zemas kvalitātes video faila var baudīt?

Foto: TVNET

Labi, šis novērojums acīmredzot šķiet interesants un jauns tieši man, jo, piemēram, Nika Keiva koncertā šādu masveida tendenci netiku novērojis.

Koncertā Rianu uz skatuves pavadīja dzīvā grupa - bundzinieks skaņu absorbējošā plastikāta būrī, basģitārists, kurš acīmredzami labi pārzināja savu instrumentu, ģitārists, kurš izskatījās pēc Toma Morello no Rage Against the Machine, un programmētājs/taustiņinstrumentālists, kurš vizuāli varētu iederēties, piemēram, grupā AFI. Plus divas elegantas fona vokālistes, kuras pamatīgi atviegloja Rianas dziedāšanu, un tam visam pa vidu vēl četri dejotāji - divas meitenes un divi puiši.

Foto: TVNET

Zināms, ka katra šāda formāta koncertprogramma balstās uz hitsingliem, Rianai tādu šo dažu gadu un trīs izdoto albumu laikā sakrājies diezgan daudz. To lielākā daļa izskanēja arī šovakar - "SOS", "Unfaithful", "Break It Off", "Shut Up and Drive", "Don''t Stop the Music", "Breakin'' Dishes" un, protams, skaņdarbs, ko gaidīja un koncerta noslēgumā visi sanākušie sagaidīja - "Umbrella". Ar šo dziesmu Riana uz visiem laikiem ierakstīta visās iespējamās popmūzikas enciklopēdijās, un to atcerēsies un radio/TV spēlēs, visticamāk, arī pēc desmit un divdesmit gadiem.

Komentāri (303)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu