Notiks "Dabas koncertzāles" šā gada pirmais pasākums (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 4.jūlija, novakarē netālu no Strenčiem Valkas rajonā notiks Dabas koncertzāles šā gada pirmais pasākums, informēja Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (ZBR) sabiedrisko attiecību speciālists Andris Soms.

Četru gadu laikā šī būs septītā reize, kad zinātnieki un mūziķi izstāstīs, izrādīs un izdziedās kopīgu stāstu par Latvijas dabu un cilvēkiem. Šoreiz lielāka uzmanība tiks ķērpjiem un mežam.

Pasākuma pirmā daļa sāksies plkst.19.30 ar ķērpju un meža dzīves iepazīšanu izziņas darbnīcās un ķērpju takā.

Otrajā daļā plkst.21 dzejnieks Pēters Brūveris, Dj Eduards Švāns, lihenoloģe Sandra Bērziņa un mežu speciālists Viesturs Lārmanis pavēstīs vēl kādus saistošus faktus par dabas pasauli.

Savukārt muzikālo stāstu trešajā daļā aptuveni plkst.21.40 vēstīs Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Gints Sola, Kaspars Tobis, Valdis un Rūta Muktupāveli, Anrijs Grīnbergs, Roberts Rasa un Džuliāns. Būs arī gaismas un attēlu spēles.

Apmeklētājiem sēdēšanai uz zemes līdzi jāpaņem sega vai kas cits paklājams. Kādu faktu pierakstīšanai ķērpju takā un risinot atjautības uzdevumus noderēs rakstāmais. Pēc pasākuma dodoties atpakaļ pie mašīnas, varētu būt nepieciešams lukturītis.

Rīkotāji iesaka odu aizbaidīšanai kabatā ielikt kādu ziedi vai aerosolu. Enerģijas un mundruma uzturēšanai noderēs līdzpaņemtais ūdens, kafija vai tēja, pīrādziņi.

Tie, kam uzturēšanās mežā ir ikdiena - mežsargi, mežziņi u.c. -, uz pasākumu iesaka doties slēgtos apavos un garās virsdrēbēs.

Sakarā ar ugunsnedrošo sezonu šogad pasākuma vietā nebūs iespējams nakšņot teltīs. Šim nolūkam var izmantot kāda Valmieras vai Valkas rajonā esoša viesu nama, viesu mājas vai kempinga pakalpojumus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu