Latviešu koklētāja Līga Griķe gūst panākumus Londonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNSO

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kokles klases studente Līga Griķe ieguvusi pirmo vietu Londonā notikušā konkursā «Grand Prize Virtuoso», informēja Latvijas Koklētāju biedrības pārstāve Anda Eglīte. Konkursā, kurā, iesūtot video ierakstus ar savu programmas atskaņojumu, piedalījās mūziķi no visas pasaules, latviešu jaunā koklētāka tika novērtēta ar augstāko punktu skaitu stīgu instrumentu kategorijā līdzās tādiem instrumentiem kā vijole, čells un arfa.

Līdz ar uzvaru konkursā Griķe marta beigās uzaicināta uzstāties Londonas «Royal Albert Hall» konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā.

Griķes uzvara šinī konkursā ir unikāls, iepriekš nebijis starptautisks panākums latviešu koklei un tās spēlētājam. Mūsu nacionālais instruments un spēle uz tā, sacenšoties ar akadēmisko stīgu instrumentu virtuoziem, ir novērtēta visaugstākajā profesionālajā un mākslinieciskajā līmenī, pauda Eglīte.

Griķe ir 18 gadus veca Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Andas Eglītes kokles klases pirmā kursa studente. Viņa ir daudzu starptautisku un Latvijas konkursu laureāte, tostarp 2015. gadā konkursā «Ineses Galantes talanti» pirmās vietas ieguvēja. Savukārt vēl pavisam nesen - februāra beigās - Griķe debitēja uz Lielās ģildes skatuves, kur kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem un diriģentu Andri Vecumnieku atskaņoja pasaules slavenā komponista Antonio Vivaldi koncerta «Pavasaris» transkripciju koklei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu