«Winterfest» noslēgsies ar džeza kvarteta «Echoesof Swing» koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas festivāls «Winterfest» noslēgsies 13. februārī ar vācu džeza kvarteta «Echoes of Swing» koncertu Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, kas vienlaikus būs arī Hermaņa Brauna fonda jubilejas svinības, informē Hermaņa Brauna fondā.

Starptautiskais kvartets «Echoes of Swing» ir unikāla jaunākās paaudzes vadošo svinga mūziķu apvienība. Katrs no četrinieka dalībniekiem ir pazīstams kā solists, kas spēlē neskaitāmu starptautisku grupu sastāvos. Viņi apvienojās 1997.gadā un uzreiz atstāja neizdzēšamu iespaidu uz klausītājiem un kritiķiem.

Kvartets «Echoes of Swing» muzicē Eiropā, ASV, Japānā, Jaunzēlandē un arī Fidži salās. Mūziķi ir pazīstami ar savu daudzveidīgo programmu, īpašajiem aranžējumiem un izteiksmīgo solo.

Katrā kvarteta «Echoes of Swing» koncertā skan 20.gadsimta 30. un 40. gadu mūzika. Tā ir tradīcija, taču ne nostalģija pēc pagātnes. Tomēr lielākā daļa skaņdarbu ir komponēti šodien un ir gluži mūsdienīgi.

Līdz šim kvartets ir laidis klajā septiņus mūzikas albumus. Viens no viņu septiņiem albumiem «Message from Mars» Francijā ieguvis «Prix de l’Académie du Jazz» apbalvojumu, bet Vācijā saņēmis «German Record Critics' Award» balvu. 2013.gadā kvartets noslēdza kontraktu ar «ACT Music & Vision» un jau ir paspējis izdot divus albumus «Blue Pepper» un «Dancing».

«Echoes of Swing» koncerts Rīgas Latviešu biedrības namā sāksies plkst.20.

17. mūzikas festivāls «Winterfest» savu programmu kopš pagājušā gada novembra piedāvāja baudīt ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu