Aicina pieteikties konkursam «Ineses Galantes talanti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau trešo reizi Latvijā norisināsies klasiskās mūzikas talantu konkurss «Ineses Galantes talanti», kam līdz 1. martam aicināti pieteikties bērni un jaunieši, informē «Ineses Galantes fonda» komunikācijas projektu vadītāja Inga Vasiļjeva. Konkursam aicināti pieteikties jaunie vokālisti, taustiņu, stīgu, kā arī pūšamo un sitamo instrumentu mākslinieki no visas Latvijas.

«Ineses Galantes fonda» vadītāja Diāna Galante klāsta, ka iepriekšējie konkursi pierādījuši, ka Latvija ir un būs talantu zeme. «Mums ir brīnišķīgi jaunie mākslinieki, kurus gaida liela nākotne. Mūsu fonda uzdevums ir palīdzēt viņiem pieteikt sevi uz Latvijas koncertskatuvēm, kā arī dot impulsus viņu izaugsmei. Saviem laureātiem palīdzam nokļūt meistarklasēs, starptautiskos konkursos, gādājam par instrumentiem,» saka Galante.

Fonda vadītāja uzsver, ka liela loma bērnu un jauniešu talantu izkopšanā ir skolotājiem, tādēļ šā gada jaunums ir naudas balvas pedagogiem.

Talantu konkurss noritēs trīs kārtās. Pirmajā atlases kārtā dalībniekiem līdz 1.martam jāiesūta elektroniski aizpildīta anketa un saite uz «YouTube» interneta vietnē ievietotu video ar sevis izpildītu, brīvi izvēlētu skaņdarbu. Iesūtītos video izvērtēs kompetenta žūrija, kas augstāko vērtējumu ieguvējus aicinās piedalīties otrajā kārtā - pusfinālā. Pusfināli norisināsies četrās pilsētās - Rīgā, Cēsīs, Ventspilī un Rēzeknē, kad noklausīšanās laikā bērniem un jauniešiem būs jāatskaņo divi brīvi izvēlēti kontrastējoši skaņdarbi.

Konkursa trešā un noslēdzošā kārta norisināsies maija sākumā. Konkursa finālā jaunajiem mūziķiem būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi.

Vērtējot dalībniekus, tik ņemts vērā dalībnieka personības spilgtums, tehniskās iemaņas, izpildījuma mākslinieciskais augstvērtīgums, izvēlētā repertuāra atbilstība un dalībnieka skatuviskās iemaņas.

Arī šogad skatītāji varēs izteikt savu atbalstu jaunajiem māksliniekiem, piedaloties publiskajā balsojumā, kas sāksies 21. martā internetā. Konkursa dalībnieks, kurš būs saņēmis visvairāk skatītāju balsu, saņems vērtīgu publikas simpātijas balvu.

Konkursa uzvarētāji saņems diplomus un naudas balvas attiecīgi iegūtajai vietai - 400 eiro būs pirmajai vietai, 200 eiro būs otrajai vietai vai 100, kas būs trešajai vieta. Tāpat katrs iegūs pusgada mācību stipendijas 600 eiro apmērā, kā arī pirmo vietu ieguvējiem būs iespēja uzstāties «Summertime - aicina Inese Galante» festivālā Dzintaru koncertzālē. Otro vietu ieguvējiem būs iespēja uzstāties «Ineses Galantes fonda» rīkotajos koncertos. Visiem talantu konkursa kategoriju laureātiem būs iespēja pilnveidot savu meistarību klasiskajā mūzikā profesionālu Latvijas un ārvalstu mākslinieku vadītajās meistarklasēs.

Novērtējot skolotāja nozīmīgo lomu jauno mākslinieku talantu izkopšanā, īpašas balvas paredzētas konkursa dalībnieku pedagogiem, sākot ar iespēju klātienē apmeklēt festivālu «Summertime - aicina Inese Galante» un fonda veicināšanas balvām visiem konkursa dalībnieku pedagogiem līdz naudas prēmijām pusfināla labāko dalībnieku pedagogiem un konkursa fināla kārtas laureātu pedagogiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu