Latvieši sāk izmēģināt dzīvi, ceļojot uz Marsu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aizvadītās piektdienas vakarā telekanāls RīgaTV 24 aizsāka savu otro rudens sezonu ar vēl nebijušu drosmīgu sociālo eksperimentu «Misija Marss». Sociālā eksperimenta dalībnieki ir 6 jauni latvieši, kuri pieņēmuši izaicinājumu un ir gatavi 7 mēnešus dzīvot 80 kubikmetru lielā, speciāli misijai izveidotā telpā, kas līdzinās kosmosa kuģim. 

Sociālā eksperimenta 6 dalībnieki ir: Egija Akmene jeb STONE, Sanija Alīna Krieviņa jeb HASIA, Mārtiņš Belta jeb MARBELS, Rolands Grīnbergs jeb RO GRĪNS, Nils Kārkliņš jeb RALFS, Andris Kajaks, kurā izvēlējies kā savu atpazīšanās vārdu sociālajā eksperimentā izmantot savu uzvārdu KAJAKS.

Piektdienas vakarā norisinājās pirmais «Misija Marss» raidījum, kurā draugi radi un ģimenes bija ieradušies atbalstīt un pavadīt 6 dalībniekus uz šo sociālo eksperimentu. Pārraidē, kuru vadīta RīgaTV 24 kanāla personība Lelde Lietaviete dalībnieki neslēpa, ka ir emocionāli pacilāti, bet nebaidās no izaicinājumiem, ko nesīs sociālais eksperiments. Pārraides laikā skatītāji varēja redzēt kā dalībnieki un viņu ģimenes atvadās cits no cita, kā arī pirmo reizi ieraudzīja šova telpas. Skatītājiem bija iespēja nevien iepazīties ar misijas komandu un kuģa telpām, bet arī iedot vārdu kosmosa kuģim, rakstot twiter.com. No skatītāju iesūtītajiem kuģa nosaukumiem, dalībnieki izvēlējās vienu SKIPIS.

Sociālā eksperimenta mērķis ir noskaidrot, vai nesagatavots cilvēks var izturēt ilgo ceļu uz Marsu. Ceļošana uz Marsu ir aktuāla tēma, kopš ASV izsludnāja pieteikšanos uz reālu lidojumu uz Marsu, lai turpinātu civilizācijas attīstību arī uz šo sarkano planētu, gadījumā, ja mūsu planēta Zeme saskaras ar resursu izsīkšanu vai lielām pasaules katastrofām.

Misija Marss ir vienīgā kandidāta no Latvijas ASV projektā «Marss One» Paula Irbina un ASV New Worlds Institute realizēts kopprojekts, kas turpmāk būs vērojams 7 mēnešu garumā RīgaTV 24 ēterā, tā dalībnieki visu šo laiku dzīvos imitētā kosmosa kuģī, un viņu galvenais uzdevums ir psiholoģiski un fiziski izturēt garo laika posmu, kā arī stāties pretim visiem šķēršļiem, kas apdraudēs misijas veiksmīgu nokļūšanu līdz mērķim - Marss. Dalībniekiem ik dienas būs jārūpējas par izveidoto sakņu dārzu, būs jāapgūst pilota prasmes un citas prasmes, kas noder, lai ceļotu kosmosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu