Šovakar «Summertime» atklāšanā koncerts. Pieslēdzies tiešraidei plkst. 19

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Summertime - aicina Inese Galante» atklāšanas dienā, 10. augustā, notiks ne tikai koncerts, bet arī filmas «Magic Of The Violin» pasaules pirmizrāde, kuras laikā skanēs īpaša vijolnieces Lidijas Baihas un diriģenta Matiasa Flecbergera sagatavota muzikālā programma. Skaties koncertu arī tiešraidē no plkst. 19.

Kā informēja festivāla organizatori, filmas pamatā ir mūzikas instrumenta - vijoles - dzīvesstāsts no augoša koka līdz pat instrumenta tapšanai. Atklāšanas vakarā koncertā uzstāsies ne tikai Baiha, bet arī dziedātāji Inese Galante un Andrea Šāgers.

Vijoļspēli Baihai četru gadu vecumā sāka ierādīt vectēvs. Turpinot studijas Vīnē, viņa jau astoņu gadu vecumā uzvarēja pirmajā starptautiskajā konkursā, bet 14 gadu vecumā ieguva «Eiropas gada mūziķa» titulu. Mūziķe spēlē uz Gvarnēri vijoles, kas izgatavota 1732. gadā un maksā teju četrus miljonus eiro.

Līdzīgus panākumus savā CV var ierakstīt diriģents Flecbergers. Piecu gadu vecumā viņš tika uzņemts Vīnes Mūzikas universitātē, bet jau 12 gadu vecumā konkursā «Jaunie mūziķi» izcīnīja 1.vietu. Šobrīd Flecbergers ir vairāku prestižu konkursu, tostarp «Busoni», laureāts.

Austriešu tenoram Šāgeram, kurš Latvijā viesojies jau vairākkārt, kritiķi piedēvējuši zelta kvalitāti. Lielākos panākumus dziedātājam atnesušas Rienci un Zigfrīda lomas Milānas operteātrī «La Scala», Madrides «Teatro Real», Berlīnes Valsts operā, kā arī «BBC Proms» festivālā.

Flecbergers un Baiha Jūrmalas Kultūras centrā vadīs meistarklases 11.augustā. Tās bez maksas iespējams apmeklēt ikvienam.

Jau ziņots, ka festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» Dzintaru koncertzālē norisināsies no 10. augusta līdz 16. augustam. Šogad tajā pirmo reizi norisināsies meistarklases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu