«Sofar Sounds» viesistabas durvis tiks vērtas arī Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kas ir «Sofar Sounds»? Tā ir vispasaules kustība, kas organizē slepenus, personīgus koncertus mūzikas mīļotāju viesistabās. «Sofar Sounds» koncertus ir atspoguļojuši ietekmīgie mediji «New York Times», «The Guardian», «Wall Street Journal», bet slepenās skatuves iemēģinājis aktieris Roberts Patinsons, elektronikas duets «Sylvan Esso», folkroka grupa «Dry The River» un citi.

«Sofar Sounds» ideja dzima 2009. gadā amerikāņiem Rafam, Rokijam un Deividam Aleksandram vērojot koncertu, kur par mūziķu priekšnesumu skaļākas bija klātesošo runas un bāra glāžu šķindoņa. Melomāni nolēma atbalstīt jaunos māksliniekus un noorganizēja pirmo «Sofar Sounds» viesistabas koncertu astoņiem ieinteresētiem viesiem. Šobrīd «Sofar Sounds» notiek visās pasaulē - Londonā, Ņujorkā, Buenosairesā, Sidnejā, kopā 85 pilsētās 37 valstīs, melomānu viesistabās un citās neierastās koncertu vietās pulcējot no 35 līdz 100 cilvēkiem.

Jūlijā «Sofar Sounds» viesistabas durvis tiks vērtas arī Rīgā.

Es taču zināju! – izsauksies kāds mūzikas cienītājs, saņemtajās norādēs par koncerta vietu lasot savas draudzenes dzīvokļa adresi. Tu arī šeit? – savu pārsteigumu par blakussēdētāju neslēps kāds cits. Šī grupa ir no Latvijas? – vakara gaitā izsauksies priecīgs melomāns. «Sofar Sounds» Rīga kustībai var pievienoties ikkatrs mūzikas mīļotājs.

Foto: Publicitātes foto

Koncerta vietas adrese tiks izsūtīta iepriekšējā dienā, bet ar vakara māksliniekiem varēs iepazīties tikai norises vietā. Mūziķiem Sofar Sounds būs iespēja iegūt mūzikā ieinteresētus klausītājus, melomāniem - atklāt vēl nespodrinātus talantus, kā arī pārvērst savu viesistabu unikālā audienču telpā. Sofar Sounds Rīga koncerti tiks filmēti un vēlāk būs pieejami internacionālajā «Sofar Sound Youtube» kanālā, šādi dodot mūziķiem iespēju atrādīties visai plašajai pasaulei.

Sofar Sounds Youtube kanāls

Aktuālāko informāciju par «Sofar Sounds» Rīga vienmēr būs iespējams atrast: facebook.com/SofarRiga. Interesentiem – mūziķiem, namatēviem un namamātēm jāraksta uz: rigasofar@gmail.com, bet klausītājiem viesu listei jāreģistrējas sofarsounds.com sadaļā «attend a show».

www.facebook.com/SofarRiga

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu