Pirmo gadu notiks blūza un džeza minifestivāls «Keys Fest»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5. jūnijā plkst. 20 jaunatvērtajā Rīgas klubā «Happy Days & Nights» ar džeza un blūza mini festivālu «Keys Fest» tiks aizsākta jauna tradīcija – ikgadējs pasākums, kura dalībnieku daiļradē dominē taustiņinstrumenti. Šā gada dominante ir «Hammond» ērģeles, informē pasākuma rīkotājs Normunds Kalniņš.

«Hammond» ērģeles ir leģendārs instruments, kura īpatnējais un pat jutekliskais tembrs ir raksturīgs pagājušā gadsimta sešdesmito un septiņdesmito gadu estrādes un džeza mūzikai. Īstas «Hammond» ērģeles pasaulē un jo īpaši Latvijā ir retums, jo tas ir ļoti dārgs un reizēm arī kaprīzs instruments, kas prasa regulāru kopšanu un saudzīgu attieksmi. Blakus oriģinālajiem analogajiem hamondiem tirgū ir pieejami arī lētāki modeļi ar sintezētu digitālo skaņu. Populārākie no tiem ir firmas «Clavia» ražotie Nord C, kā arī «Hammond» preču zīmes īpašnieka - japāņu «Suzuki» ražotie «Hammond XK» modeļi.

Labas mūzikas cienītāji ir iepazinuši «Hammond» ērģeles savu iecienīto mūziķu ierakstos (Deep Purple, Uriah Heep, ELP, Barbara Dennerlein, Booker T. Jones, Brian Auger, Jimmy McGriff, Joey DeFrancesco, Steve Winwood u.c.), tomēr baudīt to skaņu un spēli klātienē ir pavisam kas cits un šā pasākuma dalībnieki parūpēsies, lai «Keys Fest 2014» apmeklētāji izjustu ne tikai daudzpusīgās «Hammond» instrumentu spēles un skaņas nianses, bet arī izbaudītu augstas raudzes blūza un džeza mūziku visā tās daudzveidībā.

Festivālā uzstāsies Rafaels Resnigs (Raphael Wressnig) un grupa «Soul Gumbo» - saksofonists Kregs Hendijs (Craig Handy), bundzinieks Džonijs Vidakovičs (Johnny Vidacovich) un ģitārists Alekss Šulcs (Alex Schultz). Visi grupas dalībnieki ir gan pieredzējuši solisti un mūzikas pasniedzēji, gan profesionāli sesiju mūziķi, kas piedalījušies neskaitāmos projektos. Tieši šis apstāklis viņiem ļauj atrast kopīgu valodu programmā, kurā visi ir līdzvērtīgi un viens otru papildinoši skatuves partneri.

Rafaels Resnigs dzīvo Austrijā, taču pārsvarā atrodas ceļojumos. Viņš nav parasts B-3 ērģelnieks, Resnigs ir unikāls ar savu plašo pieredzi un ekspresīvo spēli. Mākslinieks pārvalda blūza, džeza, soula un fanka tehnikas, ar ko spēj aizraut publiku un ir guvis kaismīgus piekritējus Eiropā un ASV.

Savu nenovērtējamo pieredzi un atzinību Rafaels guvis, gan strādājot studijā, gan koncertējot ar augstākās raudzes džeza un blūza mūziķiem — «Sir» Oliver Mally, Larry Garner, Louisiana Red, Phil Guy, Sugar Blue (Grammy laureāts), James Armstrong, Steve James, Sharrie Williams, Horacio Hernandez (Grammy laureāts), Pete York, Billy Paul, Sonny Rhodes, Tad Robison u.c. Vadot savus soloprojektus un aktīvi piedaloties citu mākslinieku ierakstos, Rafaels ir piedalījies vairāk nekā 50 albumu tapšanā. Savas muzikālās karjeras laikā 35 gadus vecais mūziķis izdevis 12 soloalbumus, ticis nominēts «Downbeat Critics Poll», saņēmis pasaules lielāko blūza mediju atzinību un neskaitāmas reizes atzīts par Austrijas labāko džeza un blūza mūziķi.

www.raphaelwressnig.com

Muzicēs arī pašmāju duets «The Peace Street Duo» (Rudolfs 'The Stoney Keys' Kreicbergs - Nord C1 ērģeles, balss | Ritchie 'The Magic Riff' Adovičs - bungas, balss), kura repertuāru veido spēcīgas un emocionālas improvizācijas psihedēlijas manierē, balstītas uz blūza un hārdroka saknēm. Koncertā gaidāmas leģendārā britu ērģelnieka un komponista Greiema Bonda (Graham Bond) mūzikas interpretācijas dueta ērģeles + bungas izpildījumā.

www.facebook.com/ThePeaceStreetDuo

Biļetes iepriekšpārdošanā ir pieejamas Biļešu paradīzē. Cena 20 EUR. Koncerta dienā pie ieejas biļetes būs dārgākas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu