Iznākusi aktiera Mārtiņa Vērdiņa atmiņu grāmata

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 2. aprīlī, izdevniecības «Zvaigzne ABC» prezentāciju zālē notika populārā aktiera Mārtiņa Vērdiņa biogrāfiskās grāmatas «Epizodes» atvēršanas svētki. Kā novēroja TVNET, svētkos piedalījās ap 50 cilvēku, pārsvarā Vērdiņa bērnības klasesbiedri, kuri kopā spēlēja skolas teātrī, radi un bijušie kolēģi. Grāmatas nosaukums izvēlēts atbilstoši uzbūvei – tās ir epizodes, kurās jaušams autora gaišais, redzīgais skatījums uz apkārtējo pasauli un pašam uz sevi.

Mārtiņam Vērdiņam ir liela loma Latvijas kultūrā

Jau kopš bērnības Mārtiņš Vērdiņš, piedaloties skolas teātrī, praktiski vienmēr esot spēlējis galvenās lomas un pozitīvi izcēlies. Brieduma gados piedalījies vairākās filmās un visu dzīvi strādājis dažādos teātros par aktieri. Praktiski nevienam nezinot, Vērdiņš aizraujas arī ar gleznošanu. Šobrīd aktierim ir 73 gadi, un viņš ir gatavs turpināt aktiera karjeru.

Vērdiņa raibais dzīvesstāsts un viņa nepadošanās

Ar talantiem bagātajam aktierim dzīve tomēr ir bijusi raiba un visnotaļ krāsaina. Vērdiņaprāt, pat pārāk. Talantīgajam aktierim ir trīs bērni: divi dēli un viena meita. Aktieris norāda, ka kontakta ar vecāko dēlu, kurš ir no pirmās laulības, viņam nav. Vecākajam dēlam toreiz bija 15 vai 16 gadi, kad laulība izjuka. Aktieris norāda, ka viņa pirmā sieva bija krieviete, viņi bieži strīdējās un nevarēja sadzīvot. Vērdiņš uzskata, ka raksturs dēlam ir no mātes, tāpēc reizēm ir grūti atrast kopēju valodu. Tomēr Vērdiņš vienmēr ir atvērts kontaktam ar savu vecāko dēlu, un to viņš dēlam esot teicis.

«Epizodes»
«Epizodes» Foto: publicitātes

Savukārt jaunākais dēls un meita nākuši pasaulē Vērdiņa otrajā laulībā. Aktieris bija precējies ar aktrisi Mirdzu Martinsoni. Ģimenes dzīve bija ilga un emocijām bagāta, tomēr arī pārtrūka, jo abi aktieri nespēja pārvarēt gadu ilgo laulības krīzi. Tomēr viņiem šobrīd ir labas attiecības un abi ir izaudzinājuši divus bērnus.

Pēc šķiršanās ar Mirdzu Martinsoni Vērdiņš bija iegrimis alkoholismā, bet jaunākais dēls un meita viņu veda pie prāta, un šobrīd aktieris alkoholu vairs vispār nelieto.

Grāmata «Epizodes» atspoguļo aktiera dzīvesstāstu, tā spilgtākos notikumus un atgadījumus. Tā ietver gan viņa darba gaitas, gan Vērdiņa privāto dzīvi.

Īpašs stāsts veltīts tēvam – savulaik ļoti iecienītam aktierim Mārtiņam Vērdiņam senioram, kuru vecākās paaudzes cilvēki atceras no viņa daudzajām lomām Operetes teātrī, kā arī no spilgtiem un neaizmirstamiem tēliem kinofilmās.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu