Elvisa Preslija pirmo ierakstu izsola par 240 000 dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Ceturtdien par 240 000 ASV dolāru (204 000 eiro) izsolīts rokenrola leģendas Elvisa Preslija (Elvis Presley) pirmais mūzikas ieraksts, ko viņš 18 gadu vecumā ierakstīja kā dāvanu mātei. Interneta izsoļu vietne «Invaluable.com» to raksturoja kā, «iespējams, visu laiku nozīmīgāko ierakstu uz 78 milimetru plates».

Pirms izsoles tika prognozēts, ka skaņuplate tiks pārdota par 75 000 līdz 100 000 dolāru (63 700 līdz 85 000 eiro), taču reālā cena vairākkārt pārsniedza iepriekšējās aplēses.

1953. gada jūnijā 18 gadus vecais Preslijs devās uz «Memphis Recording Service» studiju, kur ierakstīja skaņuplatē dziesmas «My Happiness» un «That's When Your Heartaches Begin», jo vēlējās zināt, kā viņa balss izklausās ierakstā. Viņš par to samaksāja četrus dolārus.

Pēc tam Preslijs devās pie drauga un atstāja ierakstu viņa mājā.

Kopumā tika izsolīti 68 priekšmeti, kuru vidū bija parakstīts Preslija pirmā singla «That's All Right» eksemplārs. Tā cena sasniedza 26 000 dolāru (22 000 eiro).

Vēl tika izsolītas tādas Preslijam piederējušas lietas kā čeku grāmatiņa, ģitāras mediators, policijas sirēna un briljantiem rotāta vijoles atslēga, ko viņš kā dāvanu pasniedza aktierim Semijam Deivisam jaunākajam.

Izsole notiks Greislendā - Preslija mājā, kurā tagad iekārtots muzejs. Piemiņlietu pārdošana norisinājās trešdien, kas būtu bijusi Preslija 80.dzimšanas diena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu