"Arsenāls" svin 25 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien (25.08.) savu 25 gadu jubileju svin starptautiskais kinofestivāls "Arsenāls", kas pirmo reizi kino mīļotājus vienkopus pulcēja 1986.gada 25.augustā tagadējās Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāles Lielajā zālē. Kopš tā laika "Arsenāls" kļuvis par neatņemamu Rīgas kino kultūras sastāvdaļu - iesākumā katru otro gadu, bet nu jau ik rudeni, izrādot pasaules un pašmāju kino šedevrus, starptautiskais kinofestivāls "Arsenāls" turpina provocēt ar negaidītiem skatpunktiem un neierastiem redzējumiem, informē "Arsenāla" preses centra pārstāve Laura Lizuma.

Uz festivāla "Arsenāla" lielajiem ekrāniem ik reizi nonāk pasaules spilgtākās kino parādības, atklājot jaunus skatu punktus un ekrāna mākslas šķērsgriezumus, kā arī īpaša vieta "Arsenāla" programmā tiek veltīta pašmāju un Baltijas reģiona kino norisēm, piedāvājot pasaules un Latvijas pirmizrādes.

"Arsenāls" svin 25 gadu jubileju (1986.gads)
"Arsenāls" svin 25 gadu jubileju (1986.gads) Foto: publicitātes
Arī šogad "Arsenāls" skatītājiem būs sarūpējis plašu kino programmu.

Tas, ko šogad festivāls piedāvās saviem skatītājiem, būs leģendāru režisoru vārdi, spilgti aktieri, daudzsološas debijas un neaizmirstami kino stāsti no Dienvidaustrumāzijas līdz tālajiem Rietumiem.

Līdzās Eiropas un pasaules kinofestivālos godalgotajiem darbiem festivāls būs sagatavojis arī īpašas programmas ar mūzikas filmām, Flandrijas un Nīderlandes jaunāko kino, Krievijas un NVS valstu ekrāna stāstus, kā arī dokumentālās filmas un animāciju trīs dimensijās.

Starptautiskajā filmu konkursā tiks piešķirti "Maģiskie kristāli", godināti Baltijas reģiona labāko filmu meistari, kā arī izlozes kārtībā tiks noteikts festivāla balvas - "Arsenāla" idejas autora Augusta Sukuta zelta pogas - ieguvējs.

"Arsenāls" svin 25 gadu jubileju (1986.gads)
"Arsenāls" svin 25 gadu jubileju (1986.gads) Foto: publicitātes

Starptautiskais kino festivāls "Arsenāls" notiks no 10. līdz 18. septembrim Rīgas kinoteātros "Citadele" un "K.Suns". Kinoteātra "Citadele" kasēs sākta abonementu tirdzniecība. Abonements piecām filmām maksā 12 latus, savukārt desmit "Arsenāla" filmas būs iespējams noskatīties par 20 latiem. Kinoteātra "Citadele" kasēs abonementus būs iespējams apmainīt pret biļetēm uz jebkuru no "Citadelē" demonstrētajiem "Arsenāla" filmu seansiem gan rīta agrumā, gan vēlās vakara stundās.

Piecu filmu abonements var tikt izmantots, lai viens cilvēks aizietu uz piecām filmām vai arī pieci cilvēki - uz vienu filmu. Attiecīgi desmit filmu abonements vienam cilvēkam ļauj noskatīties desmit filmas vai uz vienu doties desmit festivāla apmeklētājiem, stāstīja Lizuma. Drīzumā pārdošanā nonāks arī biļetes uz starptautiskā kino festivāla "Arsenāls" filmu seansiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu