"Arsenālā" vairākas mūzikas filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

SKF "Arsenāls" šogad iecerējis palutināt tos kino skatītājus, kas savām ikdienas baudām pieskaita ne vien ekrāna, bet arī skaņu mākslu. Mūzikas filmu programmā, kas būs vērojama šā gada "Arsenālā", pa gardam kumosam tiks gan klasiskāku, gan smagāku, gan arī tautiskajai mentalitātei pietuvinātu skaņkārtu cienītājiem, informē Laura Lizuma, kino festivāla "Arsenāls 2011" Preses centra pārstāve.

Mūzikas filmu programma būs gards kumoss tiem kino skatītājiem, kas abas šīs kaislības - kino un skaņu mākslu - ik dienas izjūt kā pastāvīgi klātesošu parādību.

"Benda Bilili!"

Reno Barrē un Florāna de Latillaja piedāvājums "palūkoties tālāk par virspusēji redzamo", filma "Benda Bilili!", vēsta par Kongo ielu muzikantu grupu. Aizmirstoties mūzikas kaislībās, lielpilsētas nomalē dzīvojošie muzikanti spēj pārvarēt pat visskarbākās dzīves nedienas un apņēmīgi tiekties pēc aizvien augstākām slavas virsotnēm.

"Asinis vīnā"

No pārliecinošas mūziķa karjeras līdz vīna darītavai nonācis šķietami netipiskais zemkopis Menards Džeimss Kīnans (amerikāņu rokmūziķis), kas dokumentālajā filmā "Asinis vīnā" ("Blood Into Wine") dalās savā pieredzē par mūziku, par vīnu un uzdrīkstēšanos riskēt savu sen loloto ilūziju vārdā.

"Elles marimbas"

Jaunā un daudzsološā gvatemaliešu režisora Hulio Ernandesa Kordona filma "Elles marimbas" ("Marimbas Del Infierno") ļauj ielūkoties izbijuša muzikanta, marimbas spēlmaņa dona Alfonso eksperimentiem ar šķietami tradicionālo instrumentu. Smagais metāls kļūst par klasiskās marimbas ellišķīgo piedevu, iepriekš nedzirdētu skaņu sakausējumu, kas liek nodrebēt Gvatemalas ielām.

"Hosē Gonzalesa neparasti parastā dzīve"

Daudz mierīgākās skaņkārtās ar savu neparasti parasto dzīvi iepazīstina Hosē Gonzaless ("The Extraordinary Ordinary Life Of José González"). Pasaulslavenā mūziķa personība tiek atklāta video dienasgrāmatās, koncertierakstos un epizodēs no pasaules turnejām. Zviedru režisoru Mikela Kī Karlsona un Frederika Egertranda apkopotais materiāls kļūst par dokumentālu apstiprinājumu mūziķa visnotaļ neierastajam dzīves tvērumam.

"Pēdējie aplausi"

Pilnvērtīgai mūzikas programmai vēl pietrūkst mazliet klasikas. Argentīnas tango restorānā "El Chino", kas gadu desmitiem bijusi izslavēta un cilvēku pārpildīta pulcēšanās vieta Buenosairesas sirdī, izskanējuši pēdējie aplausi un nodzisušas sarkanās laternu gaismas. Hermans Krals, muzikālu dokumentālo filmu autors, ļauj atkal uzjundīt tango kaislībām, savus "Pēdējos aplausus" ("Der letzte Applaus") veltot vienai no skaistākajām un emocionāli piesātinātākajām Argentīnas kultūras zīmēm.

Kino festivāls "Arsenāls" Rīgā notiek kopš 1986.gada katru otro rudeni. "Arsenālu" organizē Starptautiskais kino centrs sadarbībā ar Rīgas domi un Kultūras ministriju. Jau ziņots, ka 21.Rīgas starptautiskais kino forums "Arsenāls" notiks no 10. līdz 18. septembrim. Rīgas starptautiskais kinofestivāls "Arsenāls" iepriekš notika reizi divos gados, bet kopš pagājušā gada tas skatītājus rudenī pulcē katru gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu