Traģēdija "Pukkelpop". Vairāki cietušie. Festivāls pārtraukts

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijā brīvdabas rokfestivālā "Pukkelpop", kur ceturtdien pēkšņi uznākušas spēcīgas vētras laikā sagāzās divas skatuves un nodarīti citi postījumi, dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, piektdien apliecināja vietējās amatpersonas. Iepriekš tika ziņots par vienu bojāgājušo, tomēr tagad noskaidrojies, ka upuru skaits ir lielāks.

(papildināts viss teksts)

Tiek ziņots, ka festivālu Beļģijā, netālu no Haseltas apmeklējuši 60 000 cilvēku. Spēcīgs vējš sagāzis "The Chateau" skatuvi, uz kuras apmēram tajā laikā bija jāuzstājas grupai "The Smith Westerns". Tāpat krītošie koki sabojājuši "Shelter" skatuvi.

Kā vēsta aģentūra "Belga", nogāzušies arī vairāki ekrāni, uz kuriem tika pārraidīta koncertu norise.

Pirms dažām dienām notika traģēdija kantri mūzikas festivālā ASV, kur spēcīgā vēja dēļ Indianapolisā, sabrūkot koncerta skatuvei, gājuši bojā pieci un ievainoti vairāk nekā 70 cilvēki.

Grupas "30 Seconds to Mars" līderis Džareds Leto savā tviterī raksta, ka slimnīcā nogādāti vismaz 40 cilvēku.

Organizatori atcēluši pārējos ceturtdien paredzētos koncertus. Kā galvenie mākslinieki ceturtdien bija plānotas grupas "30 Seconds to Mars" un "Foo Fighters". "Pukkelpop" festivāls sākās ceturtdien, un tam plānots ilgt līdz sestdienai. Piektdien festivāla mājas lapā organizētāji publicējuši paziņojumu, ka festivāls tiek pārtraukts.

Festivālu, kuram visas biļetes tika izpārdotas jau pirms vairākiem mēnešiem, bija plānojuši apmeklēt aptuveni 60 000 cilvēku, arī mūzikas cienītāj no Latvijas.

Atgādinām, ka pagājušogad festivālā notika cits traģisks negadījums. Britu elektropopa grupas "Ou Est Le Swimming Pool" dziedātājs Čārlzs Hedons (Charles Haddon) izdarīja pašnāvību, nolecot no telekomunikāciju torņa.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu