Saruna ar Flečeru: «Depeche Mode» ir labā formā! (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārās grupas «Depeche Mode» koncerts Viļņā pulcēja ap 30 tūkstošus fanu; daudzi bija ieradušies arī no Latvijas. Neliela intervija ar vienu no grupas dibinātājiem, «Depeche Mode» mūziķi Endiju Flečeru. Ko viņš saka par koncertēšanu Baltijas valstīs un kā vērtē «Depeche Mode» nākotni?

Spītējot vairākām krīzēm grupā, elektroniskās mūzikas pionieri «Depeche Mode» pastāv jau 33 gadus. Viens no dibinātājiem Endijs Flečers stāsta, ka par grupas ievērojamo stāžu daudz nedomā.

«Mēs vienkārši esam ļoti priecīgi, ka ekonomiskās recesijas laikā cilvēki grib nākt klausīties «Depeche Mode», un tas viņus iepriecina, padara laimīgākus. Un es pilnībā nevēlos domāt par mūsu vecumu,» LNT ziņām stāsta Endijs Flečers.

Šogad grupai iznāca jauns albums «Delta Machine». 27. jūlijā «Depeche Mode» bija Viļņā, kur koncerttūres ietvaros uzstājās aptuveni 30 tūkstošu fanu priekšā.

«Depeche Mode» vienmēr esot gandarīti uzstāties Baltijas valstīs, jo grupas agrīnajā periodā tas nebija iespējams, lai gan viņiem šeit ir daudz lielisku fanu. Uzstājoties grupa cenšas atrast balansu starp jauno un veco.

«Lai cilvēki varētu redzēt nedaudz no mūsu agrīnajām dienām, vidusposma un vēlīnā perioda, cenšamies paņemt nedaudz no visa. Bet, protams, tas ir sarežģīti,» secina Flečers.

Kāpēc mūziķi nevēlas izpildīt savu pirmo lielo hitu «People are People»?

«Dziesma, ko mēs nevēlamies spēlēt koncertos, ir «People are People», kas bija ļoti liels hits, taču mums tā īpaši nepatīk,» skaidro mūziķis.

Lai gan trīs «Depeche Mode» dalībnieki - Flečers, solists Deivids Gāns un lielākās daļas dziesmu autors Mārtins Gors - dzīvo katrs savā pilsētā,

Flečers stāsta, ka grupa turas kopā cieši.

Viņš pats nekad nav apsvēris pamest «Depeche Mode», lai gan dalībnieku attiecības ne vienmēr ir gludas.

«Patlaban grupa ir labā formā, mēs esam ļoti apmierināti, un tas, visticamāk, nozīmē arī jaunus albumus un jaunas tūres nākotnē. Es uzskatu, ka mēs esam labi draugi, ņemot vērā, ka esam zināmā mērā salīmēti kopā. Man patīk to salīdzināt ar ģimeni, pieļauju, ka cilvēki varētu saprast, ko tas nozīmē,» salīdzina Endijs Flečers.

Proti, mēs viens otru mīlam, bet dažreiz nevēlamies viens otru redzēt.

Jautājām, kā mūziķi vērtē to, ka pašlaik iespējams visas viņu dziesmas iegūt nelegāli bez maksas.

«Jā, no mūzikas lejuplādes mēs zaudējam naudu, taču pozitīvais aspekts ir tas, ka šādi cilvēki vienalga kļūst par «Depeche Mode» faniem. Ja viņi kaut ko lejuplādē, tad viņi varētu nopirkt kaut ko citu,» atbild «Depeche Mode» mūziķis.

Kad «Depeche Mode» nestrādā pie jauniem albumiem un nedodas tūrēs, Flečers pievēršas savai dīdžeja karjerai, ko pats dēvē par hobiju. Viņš ir uzstājies arī Latvijā.

«Tās ir cita veida izjūtas. Proti, tu esi pats par sevi, tu, piemēram, aizbrauc uz Rīgu un esi pats par sevi. Savā ziņā tas ir labāk, jo vari pastaigāties apkārt pa pilsētu, to labāk apskatīt. Kad pilsētā ir «Depeche Mode», tad tas ir kā nepārvarams spēks, kā vesela mašinērija, tad ir milzīgi daudz fanu ārpus viensīcas un visur, un tu neiegūsti tik daudz brīvības,» uzskata mūziķis.

Jaunās tūres laikā «Depeche Mode» pierādījuši, ka joprojām spēj sniegt aizraujošu un atraktīvu priekšnesumu, ko papildina arī spēcīgi gaismas un video efekti.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu