Šogad konkursā «Jaunais vilnis» paredzēts atteikties no fonogrammas? (43)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2013» paredzēts gandrīz pilnībā atteikties no fonogrammas izmantošanas.

Taujāts, kāpēc tieši šogad notiks šādas izmaiņas, konkursa žūrijas priekšsēdētājs komponists Igors Krutojs šodien preses konferencē sacīja,

ka visam ir savs laiks un, šim jautājumam aktualizējoties, tika pieņemts šāds lēmums.

Viņš arī stāstīja, ka daudzi Krievijas dziedātāji sākuši vairāk dziedāt dzīvajā, kad sapratuši, ka tas ir neizbēgami, un kad šo tēmu sāka apspriest Krievijas Valsts domē.

Krutojs teica, ka šogad konkursa organizatoriem izveidojās labas attiecības ar Jūrmalas pašvaldības pārstāvjiem. Vaicāts par konkursa nākotni Jūrmalā, Krutojs atbildēja, ka nav kādas ilgtermiņa vienošanās uz 25 gadiem, tomēr pilsēta ir ieinteresēta konkursā un arī organizatori ir ieinteresēti to rīkot šajā vietā. «Mēs saņēmām citus piedāvājumus, taču es neplānoju neko mainīt,» akcentēja Krutojs.

Savukārt Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis norādīja, ka nākamgad koncertzālē tiks pabeigti visi rekonstrukcijas darbi, savukārt patlaban ir paveikta aptuveni puse darba.

Pauls «paņem pauzi», Pugačova negrib, bet Džordžs Maikls par dārgu

Tāpat šogad konkursa pasākumos atšķirībā no citiem gadiem neiesaistīsies komponists Raimonds Pauls, kurš nolēmis pamest «Jauno vilni». Krutojs gan žurnālistiem stāstīja, ka ir

telefoniski sazinājies ar Paulu, kurš šogad nolēmis «paņemt pauzi» no «Jaunā viļņa».

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai iespējama Allas Pugačovas atgriešanās konkursā, Krutojs pauda viedokli, ka viņa pati to negrib, kaut arī viņai «durvis ir atvērtas».

Skaidrojot ārvalstu dziedātāju izvēli, Krutojs sacīja, ka ir objektīvi iemesli, kāpēc noteiktus dziedātājus nevar uzaicināt piedalīties konkursa koncertos. Piemēram,

viņš labprāt uzaicinātu Džordžu Maiklu,

bet viņam būtu jāmaksā honorārs 2,5 miljonu dolāru apmērā, ko konkursa organizatori nevarot izdarīt.

Naudas balvas «Jaunā viļņa» uzvarētājiem būs tādas pašas kā iepriekš

Pērn konkursa kopējais naudas balvu fonds bija 100 000 eiro (70 280 latu). Kā ziņots, Jūrmalā šodien sāksies starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2013», kas ar dažādiem pasākumiem ilgs līdz 28.jūlijam.

Konkursa finālā piedalīsies 16 dalībnieki no 12 pasaules valstīm - Latvijas, Krievijas, Armēnijas, Vjetnamas, Vācijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Gruzijas, Indonēzijas un Kubas.

Latviju šogad konkursā pārstāv Pēteris Upelnieks, kurš 2010.gadā grupas «PeR» sastāvā piedalījās «Jaunā viļņa 2010» finālā, iegūstot 11.vietu.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu