"Arsenāls" šogad pievērsīsies Dienvidaustrumāzijas kino

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad kino festivāla "Arsenāls" fokuss būs Dienvidaustrumāzija un šī reģiona filmas, šonedēļ žurnālistiem pastāstīja "Arsenāla" direktore Šarlote Līduma.

Viņa sacīja, ka līdz šim Dienvidaustrumāzijas reģions nesaistījās ar kino industriju, tomēr pēdējos gados tur palielinās filmu piedāvājums, arī starptautisko kino festivālu programmās tiek iekļautas šī reģiona filmas. "Arsenāla" programmā būs iekļautas Malaizijas, Indonēzijas, Singapūras, Taizemes un Vjetnamas reģiona filmas.

"Tur ir spēcīgs kino, spēcīgi jaunie režisori,"

uzsvēra Līduma, piebilstot, ka ir svarīgi, lai arī Latvijas skatītājiem būtu iespēja novērtēt šī reģiona kino. Tomēr šogad festivālam būs arī cits fokuss, par ko tiks stāstīts 3.augustā, kad arī tiks prezentēta filmu programma, norādīja Līduma.

Uzmanība intelektuālās domas attīstībai

Viņa arī pastāstīja, ka šogad "Arsenāls" nebūs tikai filmu rādīšanas un skatīšanās pasākums, uzmanība tiks pievērsta arī intelektuālās domas attīstībai - tiks rīkoti dažādi semināri, apaļā galda diskusijas par to, kāds varētu būt kino pēc 25 gadiem. Pēc Līdumas domām, tas varētu būt interesanti gan kino profesionāļiem, gan arī tiem cilvēkiem, kurus interesē kino.

Vienlaikus šogad ir plānots piesaistīt ārvalstu žurnālistus un kino speciālistus, jo "kino kritika lēni mirst" un vajag parādīt, ka Latvijā ir gan kino, gan kino kritikas tradīcija un potenciāls, sacīja Līduma. Tāpat tas ir svarīgi, lai paplašinātu sadarbības loku.

Kino festivāla "Arsenāls" direktore Šarlote Līduma
Kino festivāla "Arsenāls" direktore Šarlote Līduma Foto: LETA

Šodien arī tika prezentēts šī gada festivāla plakāts, un tā autors Reinis Pētersons pastāstīja, ka plakāts ir "daudzslāņains, tajā var saskatīt gan pagātni, gan nākotni, un pēdējais ir tieši Dienvidausturmāzijas uzslāņojums".

XXI Rīgas starptautiskais kino forums "Arsenāls" notiks no 10.septembra līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu