Giorgijs Haindrava aiziet no "Arsenāla"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No amata šodien atkāpies Rīgas starptautiskā kino foruma "Arsenāls" un Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimors" direktors Giorgijs Haindrava, festivāla izpilddirektore un Preses centra vadītāja.

(papildināts ar kinokritiķes Ditas Rietumas komentāru)

Haindrava informēja, ka šāds lēmums pieņemts jau pirms mēneša 2.maijā.

"Arsenāla" bijusī Preses centra vadītāja Eva Mežīte aģentūrai BNS sākotnēji nevēlējās šo lēmumu komentēt, taču pēc tam paskaidroja, ka tas pieņemts nesaskaņu dēļ par festivāla māksliniecisko koncepciju.

"Mēs vēlējāmies strādāt pēc jaunas koncepcijas, ar jaunu vēsmu un vīziju, pacelt "Arsenālu" nebijušos augstumos, kur tas pēdējos piecus gadus nav bijis, bet diemžēl mūsu koncepciju neatbalstīja, tāpēc mēs pieņēmām lēmumu darbu neturpināt," sacīja Mežīte.

Uz jautājumu, kas šo koncepciju nav atbalstījis un vai tas bijis "Arsenāla" prezidents Augusts Sukuts, viņa atbildēja: "Nav komentāru. "Arsenāla" padome."

Festivāla jaunā direktore būs līdzšinējā "Arsenāla" programmu grupas vadītāja Šarlote Līduma.

Kinokritiķe Dita Rietuma
Kinokritiķe Dita Rietuma Foto: LETA
"Nedomāju, ka to, ko viņš gribēja izdarīt, nevarētu izdarīt mēs paši.

Jo nekas superoriģināls jau tas nebija," TVNET komentē Rietuma. "Protams, viņš pamēģināja kaut ko darīt "Berimorā", bet arī to var darīt citi. Tāpat kā visu pārējo. Tādēļ, rezumējot notikušo, varu teikt – visas pārmaiņas ir uz labu."

Gruzīnu kinorežisors Giorgijs Haindrava par "Arsenāla" direktoru kļuva tikai pērn novembrī, un bija plānots, ka viņš vadīs festivālu nākamos piecus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu